< Terug naar alle Referenties in de buurt

Plaatsing Keukenvloeren voor Kasteel Oud-Poelgeest

Boekhout plaatste meerdere keukenvloeren in het historische Kasteel Oud-Poelgeest in het Zuid-Hollandse Oegstgeest. Op het terrein van Oud-Poelgeest vindt u het kasteel zelf uit 1640 en het koetshuis dat er zo’n 200 jaar later is bijgebouwd. Samen vormen ze een perfecte locatie voor feesten en evenementen, zakelijke bijeenkomsten, overnachtingen en een goede lunch of diner. Het kasteel huisvest negen vergaderzalen en daarnaast een wijnproeflokaal en de Kasteelbar. Buiten is er een mooi terras aan de vijver. Het koetshuis huisvest de bistro en een grote vergaderzaal op de voormalige hooizolder. Aangrenzend bevinden zich de 45 eigentijdse hotelkamers.

Het plaatsen van keukenvloeren door Boekhout

Eerst schuurden de Boekhout vakmensen de ondervloeren. Op de geprepareerde ondervloer zijn vervolgens pvc tegels van 500 x 500 x 10 mm gelegd. Deze zijn met een 2-componenten polyurethaanlijm op de ondervloer gelijmd. De tegels zijn ook met een pvc koudlas aan elkaar bevestigd. Door daarna de naad open te frezen en er een pvc lasveter in te smelten (het zogenaamde thermisch lassen) is de vloer vloeistofdicht gemaakt en naadloos. Door het gebruik van een grijze lasveter in combinatie met de zwarte tegels ontstond een fraai vloerpatroon.

 

De randen van de vloeren zijn afgewerkt met kitprimer en MS polymeerkit. Ook zijn plinten, oploopstrips en putdeksels aangebracht. Het eindresultaat bestaat uit robuuste maar fraaie vloeren waarop het prettig werken is en die bovendien eenvoudig zijn schoon te maken.