< Terug naar alle Referenties in de buurt

Plaatsen pvc keukenvloer bij Restaurant Bistrot Chapeau

Boekhout bedrijfsvloeren plaatste een mooie vloeistofdichte keukenvloer in het nieuwe restaurant Bistrot Chapeau aan de Huizerweg in Blaricum. Met een chefkok en sommelier die hun ervaring hebben opgedaan bij meesters als Robert Kranenborg en Jonnie Boer legt Bistrot Chapeau de lat hoog. Aan de Huizerweg kunnen gasten genieten van wat de eigenaren treffend de ‘klassieke Franse keuken 2.0’ noemen.

Plaatsen keukenvloer

Alles ademt hier kwaliteit en dat betekent dat ook de keuken perfect moet zijn. Hygiëne speelt daarin een sleutelrol en een pvc keukenvloer past bij de strenge eisen. Omdat de naden bij een vloeistofdichte pvc keukenvloer worden dichtgesmolten, kan er nergens vuil achterblijven en kan hij snel én grondig worden schoongemaakt. Ook is pvc erg comfortabel om op te werken, wat geen luxe is bij de lange dagen in een restaurantkeuken.

 

Onze vloerenleggers schuurden eerst de bestaande ondervloer. Daar bovenop werden de robuuste Boekhout-Groef tegels gelegd met 2-componenten polyurethaanlijm. Onderling zijn de tegels met pvc koudlas gelijmd. Door de naden open te frezen en er een pvc lasdraad in te smelten (het thermische lassen) is de vloer volledig vloeistofdicht gemaakt. Deze lasdraden kunnen in verschillende kleuren worden aangebracht. Daarmee kan de vloer een decoratief of functioneel lijnenpatroon krijgen. In dit geval is op sommige plaatsen een witte lasdraad als markeringslijn gebruikt.

 

De randen zijn afgewerkt met kitprimer en MS polymeerkit, waarna plinten in verschillende hoogtes zijn geplaatst. Ook is een putdeksel in de vloer verwerkt en is een overgangsprofiel geplaatst.