< Terug naar alle Referenties in de buurt

Sterke en hygiënische keukenvloer voor conferentiecentrum en hotel

Boekhout plaatste een sterke en hygiënische keukenvloer bij het bijzondere conferentiehotel Kontakt der Kontinenten. Kontakt der Kontinenten bestaat uit twee historische gebouwen, het voormalige missiehuis Sint Jan en het vroegere slotklooster Cenakel. Beide gebouwen staan op een groot eigen bosgebied met een ruime, gratis parkeergelegenheid.

 

Het conferentie oord ligt centraal en goed bereikbaar op de Utrechtse Heuvelrug. Het buitenterrein is meer dan zomaar een terras. Er zijn zitzakken, wandelpaden, picknicktafels en hangmatten. Het eigen bosgebied leent zich bovendien uitstekend voor outdoor activiteiten. Bovendien ligt Thermen Soesterberg met de vele faciliteiten op loopafstand van het hotel.

Plaatsing keukenvloer in het conferentiehotel

De gasten van het hotel en de bijeenkomsten die worden georganiseerd, moeten uiteraard kunnen rekenen op uitstekende maaltijden en tussendoortjes. Er is dan ook een grote professionele keuken waarvoor Boekhout de nieuwe keukenvloer verzorgde.

 

Onze vakmensen startten met het schuren en prepareren van de bestaande ondervloer. Voor de vloer zijn liplas tegels van 490 x 490 x 10 mm gebruikt in een fraaie antracietkleur. Deze tegels zijn met een 2-componenten polyurethaanlijm rechtstreeks op de ondervloer gelijmd. Onderling zijn de tegels verlijmd met een pvc koudlas (ook wel een chemische las genoemd). Belangrijk is dat de naden daarna thermisch zijn gelast waardoor de keukenvloer als geheel naadloos en vloeistofdicht is geworden. Dat maakt de schoonmaak veel eenvoudiger en de vloer hygiënischer omdat er nergens vuil achter kan blijven.

 

De vloerranden zijn afgewerkt met kitprimer en MS-polymeerkit. Er zijn plinten, aflooptegels en putdeksels aangebracht. Ook zijn vloeraanpassingen gemaakt rond de sokkels en het frontcooking station.