< Terug naar alle Referenties in de buurt

Plaatsing vloeistofdichte pvc werkplaatsvloer voor industriële onderneming in Sappemeer

Boekhout installeerde in opdracht van inkoopbedrijf Corlido industriële werkplaatsvloeren voor een bedrijfslocatie in Sappemeer in de gemeente Hoogezand-Sappemeer, provincie Groningen. We legden hier twee technische vloeren. Een werkplaatsvloer en een vloer voor een technische ijkruimte. In beide vloeren gebruikten we pvc vloertegels van 490 x 490 x 10 mm die met een liplas verbinding aan elkaar worden gekoppeld.

 

We reinigden en schuurden eerst de betonnen ondervloeren. Om de vloeren te prepareren gebruiken we professioneel gereedschap zoals Mambo Evo schuurmachines. Ook is de ondervloer waar nodig uitgevuld met mortel. De zwarte liplas tegels zijn met 2-componenten polyurethaanlijm op de betonvloer gelijmd. De tegels zijn onderling met een chemische pvc koudlas gekoppeld. Daarna zijn de naden thermisch gelast om de vloeren vloeistofdicht en naadloos te maken. Zo’n vloeistofdichte vloer is snel te reinigen en er kunnen geen chemicaliën naar de bodem lekken.

Kleurpatroon in pvc vloeren

Bij het thermische lassen wordt een pvc lasveter in de open gefreesde tegelnaden gesmolten. Door hiervoor een afwijkende kleur te gebruiken kan een leuk vloerpatroon worden gemaakt. In dit geval zijn de zwarte pvc tegels gecombineerd met een blauwe voeg. Ook andere combinaties zijn mogelijk omdat ook de pvc tegels in verschillende kleuren beschikbaar zijn. De vloeren zijn afgerond met kitprimer en MS polymeerkit. Ook zijn er industriële inrijprofielen aangebracht en een plintsysteem.