< Terug naar alle Referenties in de buurt

Holtkamp's patisserie in Amsterdam

Holtkamp is een begrip in Amsterdam maar ook ver daarbuiten. Cees en Petra Holtkamp namen in 1969 een banketbakkerij over die al sinds 1886 was gevestigd aan de Vijzelgracht en zette die traditie voort. Alles klopt hier, van de uitstekende gebakjes en andere lekkernijen tot aan de stijlvolle banketbakkerij en art deco winkel. Overigens is het patisserie-assortiment niet alleen in de winkel verkrijgbaar, maar wordt het ook geserveerd in tal van grand cafés en restaurants.

PVC Banketbakkerijvloer van Boekhout bedrijfsvloeren

In dit prachtige bedrijf installeerde Boekhout bedrijfsvloeren een nieuwe banketbakkersvloer. Eerst schuurden we de bestaande ondervloer. We brachten een Uzin PE460 vochtscherm aan en repareerden scheuren. Vervolgens werd het Boekhout vloersysteem geplaatst. De lichtgrijze Liplas pvc vloer is met 2-Componenten Polyurethaanlijm aan de ondervloer bevestigd, waarbij de tegels onderling met een pvc koudlas zijn gehecht. Het geheel is vloeistofdicht en naadloos gemaakt met thermische lassen. Met behulp van Kitprimer en MS Polymeerkit zijn de randen afgewerkt en tenslotte is 85 meter plinten geplaatst.

 


Interview met Jordy Cambach

Jordy Cambach is teamleider en mede-eigenaar van Patisserie Holtkamp in Amsterdam. Vorig jaar heeft hij met ons contact opgenomen omdat hij opzoek was naar een nieuwe vloer. Vandaag gaan we nog eens langs om te kijken en spreken we met hem.   

 

Waarom waren jullie opzoek naar een nieuwe vloer?

We hadden een gietvloer van 20 jaar oud en die was wel aan vervanging toe. Daar zaten scheuren in en hij was erg glad. Ik wil dat iedereen hier veilig kan lopen zonder uit te glijden dus het was tijd voor een nieuwe vloer. We hadden boven al een pvc vloer, dus we wisten al dat het een erg goed product is. Daarom wilden we ook pvc in de rest van de ruimte. Tegels was voor ons geen optie want in het verleden hebben we daar een slechte ervaring mee gehad. Voor een nieuwe gietvloer zouden we de hele ruimte leeg moeten hebben en de machines van de vloer moeten halen. Het voordeel aan de pvc vloer was dat hij in etappes gelegd kon worden.

 

Hoe zijn jullie bij Boekhout terecht gekomen?

Na bepaald te hebben dat we een pvc vloer wilden zijn we gaan Googelen. Boekhout kwam met een paar anderen bovenaan de zoekresultaten terecht en na een aantal berichten eruit gestuurd te hebben en het een en ander vergeleken te hebben leek jullie ons een goede keuze.

 

Er werd snel gereageerd en er kwam kort daarna iemand langs die ons goed ingelicht heeft over de mogelijkheden en de aanpak.

In de zomer sluiten wij twee weken en in die periode is de vloer dus ook gelegd.

 

Waaraan moet de vloer voldoen?

Hij moet antislip zijn, makkelijk schoon te houden zijn en hij moet aan de HACCP (hygiëne) eisen voldoen. Dagelijks wordt er met water en met vet gewerkt dus ook de afvoerputten moeten goed werken.

 

Wat vind je het leukste aan je werk?

Wat ik het leukste aan mijn werk vind is het produceren van mooie dingen. Met het hele team als één geheel samenwerken speelt ook een grote rol in mijn werkplezier. Samen zet je iets moois neer.

 

Het is bijna kerst en dat is voor ons de drukste periode. We zitten nu aan de voorafgang van de drukste weken en op 24 december is het de drukste dag van het jaar. Dan maken we erg lange dagen. Vanaf de zomer zijn we eigenlijk al bezig met het plannen en kijken hoe we de december maand inrichten. Sinterklaas is natuurlijk ook een feestdag die voor ons veel werk oplevert. Twee of drie weken van tevoren beginnen we met speculaas en letters en daarna gaan we meteen door naar de kerstdagen.

 

Wat is moeilijk aan het leiden van de banketbakkerij?

Het is een uitdaging om met zijn alle altijd het kwaliteit hoog te houden. Ook moeten we samen ervoor zorgen dat alles netjes en op tijd de deur uitgaat zodat we onze klanten ook tevreden houden. Dit is een uitdaging maar het maakt het werk wel extra waarderend.

 

Wat gaan van in de toekomst nog van jullie zien?

We hebben het eigenlijk altijd druk dus zoals het nu gaat is het voor ons divers en leuk. Volgend jaar bestaat Holtkamp Patisserie wel 50 jaar, dat is natuurlijk een mijlpaal. Het wordt een jubileumjaar en hoe we dat gaan invullen weten we nog niet helemaal maar we gaan er zeker iets leuks mee doen.