< Terug naar alle Referenties in de buurt

Nieuwe keukenvloer voor prachtige evenementenlocatie

In Fort Sabina bij Heijningen installeerde Boekhout een nieuwe keukenvloer van pvc. Fort Sabina vindt u op het kruispunt van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland. In de buurt va het fort komen het Volkerak, het Haringvliet en Hollands Diep samen. Het kustverdedigingswerk is onderdeel van de vroegere Zuider Waterlinie en is in opdracht van Napoleon gebouwd in 1811. Zo’n 70 jaar later werd het nog uitgebreid en gemoderniseerd. De laatste militaire betekenis had het tijdens de mobilisatie voorafgaand aan de 2e Wereldoorlog.

Populaire dagrecreatie bestemming in Noord-Brabant

Tegenwoordig is het fort in gebruik voor dagrecreatie. Doel is zoveel mogelijk mensen te laten genieten van al het moois dat het fort te bieden heeft. Het fort zelf kan worden bezichtigd en er is een horecavoorziening in de vorm van een bistro en lunchroom met terras. Er zijn regelmatig evenementen op het gebied van kunst, cultuur & natuur. Daarnaast kan men op fort Sabina ook terecht voor groepsarrangementen, trainingen, vergaderingen en andere activiteiten voor bedrijven, verenigingen en andere groepen.

Stevige en hygiënische keukenvloer

Boekhout realiseerde voor het horecagedeelte van Fort Sabina een nieuwe keukenvloer. Een keukenvloer moet bij een recreatielocatie uiteraard stevig en robuust zijn, maar ook hygiënisch en snel schoon te maken. Daarvoor is het belangrijk dat de vloer vloeistofdicht is zodat er geen water onder de vloer terecht kan komen. Ook mogen er geen naden zijn waar vuil in kan achterblijven. Een pvc vloer is in dat geval een uitstekende oplossing.

Plaatsing van de pvc keukenvloer bij Fort Sabina

Eerst zorgde Boekhout dat de bestaande ondervloer werd geschuurd. Daar bovenop werd de nieuwe pvc keukenvloer aangebracht. De pvc tegels van 490 x 490 x 10 mm zijn onderling met een pvc koudlas aan elkaar gelijmd en met behulp van een 2-componenten polyurethaanlijm vast aan de ondervloer bevestigd. Vervolgens zijn de naden met een thermische las van 5 mm dichtgemaakt waardoor een volledig vloeistofdichte vloer ontstaat. Het geheel is afgewerkt met een kitprimer en MS-polymeerkit. Afsluitend zijn Boekhout plinten van 75 mm aangebracht, een oploopsysteem en meerdere putdeksels.