< Terug naar alle Referenties in de buurt

Plaatsing vloeistofdichte pvc vloer in nieuwe brouwerij De Leckere

Boekhout plaatste een stevige en vloeistofdichte pvc vloer in de nieuwe brouwerij van De Leckere in Utrecht. De Leckere is een brouwer van verschillende speciaal bieren die door de kenners bijzonder worden gewaardeerd. Van de bekroonde karakteristieke volmout pilsener tot het robuuste Rode Toren bockbier. En van de lichtblonde Traiectum tot de Dark Paulus en Black Saxon. Biologisch gebrouwen bieren waar liefhebbers graag voor omrijden. Bijvoorbeeld naar het eigen proeflokaal ‘Werkspoor Café De Leckere’. In 2018 werd een nieuwe brouwerij in gebruik genomen aan de Schaverijstraat in Utrecht. Boekhout leverde daarvoor een vloeistofdichte pvc vloer.

Plaatsen brouwerijvloer door Boekhout

Uiteraard stelt een brouwerijvloer nogal wat eisen. Hij moet stevig en robuust genoeg zijn om bijvoorbeeld transportwagens of machines te dragen. Maar de vloer moet ook vloeistofdicht en makkelijk schoon te maken zijn want hygiëne staat bij kwaliteitsbrouwers op één. Pvc vloeren van Boekhout zijn daarvoor dé oplossing.

 

Eerst schuurden we de volledige ondervloer en brachten een Uzin vochtscherm aan over het gehele oppervlak. Daar overheen zijn de zwarte Boekhout-Groef pvc tegels gelegd. De tegels hebben een oppervlak van 500 x 500 x 10 mm en zijn met 2-componenten polyurethaanlijm op de ondervloer gelijmd. De tegels zijn onderling met een pvc koudlas chemisch gelijmd. Door vervolgens de naden thermisch te lassen is de gehele vloer van bijna 140 vierkante meter naadloos en vloeistofdicht gemaakt.

Verdere pvc vloerafwerking

De randen van de vloer zijn daarna nog afgewerkt met kitprimer en MS polymeerkit. Ook zijn 75 mm hoge plinten geplaatst en een oploopsysteem. Er is bovedien een tiental putdeksels in de vloer verwerkt en een waterkering aangebracht.