< Terug naar alle Blogs

Egale garagevloer als testvloer voor koplampen

Het egaliseren van garagevloeren is een topprioriteit voor garagehouders en andere autobedrijven om te voldoen aan de nieuwe eisen voor koplamp testvloeren. Omdat moderne autoverlichting steeds intensiever is, klagen weggebruikers vaker over tegenliggers die je verblinden. Reden voor de RDW om nieuwe keuringseisen op te stellen voor het zogenaamde lichtbeeld en de autolamptesters. Dat heeft uiteraard ook invloed op de gebruikte meetapparatuur. Ook moet je als autobedrijf extra zorg besteden aan de testvloer voor je koplamptesten. Onze Boekhout pvc garagevloeren zijn daarvoor uitstekend geschikt. We gaan in deze blog hier wat verder op in.

Nieuwe keuringseisen voor autoverlichting

Uit onderzoek van de RDW blijkt dat het van oudsher bekende lichtbeeld van voertuigen verandert. De moderne verlichting is veel feller dankzij nieuwe technologie en bijvoorbeeld ledverlichting. Zo heeft de bestuurder beter zicht in het donker, maar als vervolgens tegenliggers vaker worden verblind, hebben we er tegelijkertijd ook een probleem bij. Het is dus juist bij die nieuwe generatie koplampen cruciaal dat ze goed staan afgesteld. Om die reden heeft men nieuwe regels ingesteld voor het lichtbeeld van autolampen en de koplamptesters. Hiermee verbeteren we direct de verkeersveiligheid.

Eisen aan de testvloer voor de koplamptesten

Dit betekent allereerst dat je als autobedrijf je koplamptest apparatuur mogelijk moet aanpassen. Denk aan de nauwkeurigheid waarmee het lichtbeeld kan worden afgelezen en de verstelinrichting voor het projectievlak. Maar er zijn ook nieuwe eisen opgesteld voor de vloer van de testplaats. Een scheve vloer of hefbrug die niet waterpas staat zorgt natuurlijk voor fouten bij de controle. Men moet dus voor een gemarkeerde én vlakke controleplaats zorgen. Kortom een garagevloer die volledig waterpas is.

Een gemarkeerde en geëgaliseerde pvc garagevloer

Met een garagevloer egaliseren kan men eenvoudig voldoen aan de gestelde eisen voor de koplamp testen:

  • Pvc bedrijfsvloeren zijn zeer geschikt als garagevloer en testvloer. De dikke (1 centimeter) vloeren zijn ijzersterk en slijtvast. Men kan deze pvc tegels extreem zwaar belasten en worden niets voor niets ingezet in industriële omgevingen. Met de combinatie van robuuste pvc tegels, ijzersterke 2-componentenlijm en een chemische koudlas tussen de tegels hebben we al talloze duurzame garage- en werkplaatsvloeren gerealiseerd.
  • Onze vloerspecialisten hebben bovendien uitgebreide ervaring met het uitvullen en egaliseren van de ondervloer waarop de pvc koplamp testvloer moet worden aangebracht. We zorgen voor een keurig vlakke testvloer.
  • De vloer wordt vloeistofdicht gemaakt door de naden thermisch te lassen met een pvc lasveter. Hiermee heeft u een testvloer die lekkagevrij is en snel schoon te maken.
  • Omdat we voor de lasnaden een andere kleur kunnen gebruiken, kunnen we ook eenvoudig de desgewenste vloermarkeringen op een slijtvaste wijze in uw vloer verwerken.

Meer informatie over het egaliseren van garagevloeren voor koplamp testen

Meer informatie over onze pvc garage-, werkplaats- en testvloeren? Neem vrijblijvend contact met ons op!