< Terug naar alle Blogs

 

Vloeistofdichte dierenpensionvloer bij Kattenpension Tommie

 

Heeft u een kat thuis? Veel mensen kiezen als huisdier voor een kat. Als hier niet voor gezorgd kan worden tijdens bijvoorbeeld de vakantie, moet er toch een oplossing komen. Daarom heeft Miranda, tegen alle adviezen in, een kattenpension opgericht.

 

‘Ik wist niet precies wat ik wilde tot ik dit bedacht op een gegeven moment. Ik ben een enorme kattenliefhebber en wil ze graag evengoed vakantie laten vieren. Toen ik dit vertelde aan mensen in mijn omgeving verklaarden ze me voor gek. Toch tegen beter weten in ben ik toch gestart, omdat ik er wel in geloofde en dat nu nog steeds doe.’

 

Nu jaren later heeft Miranda voor elkaar gekregen wat ze wilde bereiken. Het verblijf staat goed bekend en is daarom vooral in de zomer al vroeg volgeboekt. Elke klant is bij haar gekomen middels mond tot mondreclame. Knap werk als je je bedenkt hoe online de wereld is geworden. Miranda doet hier nauwelijks aan mee. Een website is er wel, maar hier gaat geen aandacht naar uit.

 

In totaal zijn er nu 60 comfortabele en schone verblijven. Deze zijn onderverdeeld in drie gescheiden ruimtes. Ironisch genoeg is het kattenverblijf gevestigd aan de Hondstraat in Velddriel. De naam hiervan is Kattenpension Tommie.

 

Buitenverblijfvloer van sterk Boekhout pvc

De katten in het pension hebben zo hun behoeftes. Daarom is een sterke en vloeistofdichte vloer essentieel. Op die manier kan vocht en vuil niet in de vloer trekken en is het gemakkelijk om de vloer schoon te houden. Daarom is ervoor gekozen om vloeistofdichte pvc vloeren van Boekhout in de buitenverblijven te leggen. Deze zijn middels een 3-voudige borging compleet naadloos en vloeistofdicht aangebracht.

 

Op bezoek bij het katten pension

In maart 2017 is de vloer in het katten pension gelegd. Nu een jaar later is Boekhout langs geweest om te kijken hoe het gaat. Miranda is eigenaresse van het pension en laat met trots het verblijf zien. De meeste katten liggen ongestoord te flanneren terwijl er ook een paar spelbrekers tussen lopen die flink aan het miauwen zijn.

 

‘Niet omdat ze het niet naar hun zin hebben, maar vooral omdat ze aandacht willen’, zegt Miranda met een lach. Aan alles is te zien dat de katten hier verwend worden in een schoon verblijf met passievolle kattenliefhebbers. Ook de vloer heeft met dit comfort te maken. Daarom heb ik Miranda gevraagd wat ze nou eigenlijk van de vloer vindt.

 

De mening van de klant

Miranda is niet helemaal tevreden, maar ook niet ontevreden. De vloer doet goed zijn werk, maar er zijn ook nadelen. De drie voornaamste struikelpunten zijn 1. Het moeilijk kunnen opruimen van haren. 2. De zichtbaarheid van vuil. 3. De slijtlaag van de vloer.

 

  1. De haren van de katten moeten gemakkelijk te verwijderen zijn. Helaas werkt de antislip functie van de vloer hier in dit geval tegen.
  2. Vuil moet niet direct zichtbaar zijn om toch een schoon aangezicht te geven. De pvc-tegels die Boekhout gebruikt zijn altijd egaal van kleur. Hierdoor is de vloer inderdaad best besmettelijk omdat vocht en vuil goed zichtbaar is. Voor toepassingen als keukens en garages is dit juist vaak erg prettig. Een gemêleerd design zal uitkomst bieden.
  3. Het laatste punt is de slijtlaag. Op elke vloer zullen krassen komen in de loop der tijd. Ons pvc slijt langzaam laagje voor laagje. Door gewoonweg de vloer te gebruiken zullen dus zichtbare slijtplekken en krassen binnen korte tijd wegslijten. In het buitenverblijf werkt dit in zijn nadeel omdat er weinig op gelopen wordt, waardoor slijtplekken niet of nauwelijks verdwijnen in de loop der tijd.

 

Het eindcijfer

Misschien herkent u zich wel in het volgende. Op een dag besluit u ’s avonds lekker naar de bios te gaan. Achteraf bleek de film toch niet zo leuk als u van tevoren had gedacht. Uw cijfer voor de film is een 7. Wat is de kans dat u deze film aanraadt aan vrienden? 0%, u vond de film daar gewoon niet goed genoeg voor. Zo beschreef Miranda het cijfer voor onze vloer ook ongeveer. Een zeven, misschien een acht. ‘Maar ik zou hiervoor niet weer zo’n vloer aanschaffen’.

 

Toch wil Boekhout Miranda en ieder ander van Kattenpension Tommie enorm bedanken. Het eindresultaat is niet helemaal wat jullie verwacht hadden, maar dit is een goede les voor ons beiden om het in de toekomst anders te doen. Hartelijk dank voor jullie eerlijke feedback en veel succes in de toekomst met jullie passievolle werk!