< Terug naar alle Blogs

 

Het geheim van Boekhout vloeren

 

De kwaliteit van een vloeistofdichte vloer is afhankelijk van de mensen die eraan werken. Hoe beter de werkwijze wordt uitgevoerd des te beter de vloer is geplaatst. Deze werkwijze is de grootste succesfactor voor dit vloertype.

 

Robin Boekhout is ondernemer bij Boekhout Bedrijfsvloeren en heeft samen met zijn team door de jaren heen deze werkwijze continue geïnnoveerd. Inmiddels kunnen we wel stellen dat Boekhout een van de beste dan wel de beste werkwijze heeft op het gebied van de plaatsing van vloeistofdichte vloeren. Wat het geheim achter onze succesformule is, zal ik in 10 stappen nader toelichten.

 

Stap 1: Luisteren naar de klant

Dit is geen geheim. Elk bedrijf moet gewoon goed luisteren naar haar klanten en het liefst precies noteren wat deze wensen en behoeften zijn. Bij Boekhout is dit de eerste stap om te weten te komen wat de klant graag wil. Dit kan via internet, telefoon of met een afspraak op locatie.

 

Stap 2: Opmeten en berekenen

Voordat wij een prijsvoorstel maken, willen we eerst kennis maken met de mensen van het desbetreffende bedrijf en de ruimtes waar een vloer gewenst wordt. Voor deze taak hebben wij de meest geavanceerde meetapparatuur. Hiermee berekenen we niet alleen het aantal vierkante meters, maar ook waar eventuele risicopunten zijn en wordt de vochtgraad gemeten.

 

Stap 3: Wensen bespreken en oplossingen aandragen

Intern wordt elk vraagstuk met een team van specialisten besproken. Uiteindelijk worden er vaak meerdere oplossingen bedacht met elk een eigen prijskaartje. Het liefst leveren wij vloeren op zonder concessies te doen aan kwaliteit.

 

Mocht het budget dit niet toelaten, dan hebben wij daar uiteraard alle respect voor en zullen we creatief zijn met bijvoorbeeld een restpartij of het plannen van twee klussen achter elkaar in dezelfde regio.

 

Stap 4: Transparant communiceren en afspraken maken

Nu is het de tijd om onze gefundeerde concepten aan te dragen. De klant kan nu gaan vergelijken wat voor hem of haar de beste oplossing is. Aan de zijlijn proberen we altijd zo objectief mogelijk advies te geven. Een klant die koopt wat wij willen dat hij koopt, zal op de lange termijn ongelukkig worden. Daarom is de sleutel hier vaak om de klant met rust te laten tot hij of zij een conclusie heeft getrokken uit haar denkwerk.

 

Stap 5: De knoop doorhakken

De klant is aan zet om te kiezen. Misschien heeft de klant wel gesproken met door ons gegeven recensies of is er een proefvloer te komen liggen voor een week. De verschillende voorstellen zijn in ieder geval doorgenomen en de klant mag beslissen of hij wel of geen zaken met ons gaat doen. Dit kan soms maanden duren, maar wij hebben alle geduld. Hierna is er een akkoord en kan het gekozen concept uitgewerkt worden.

 

Stap 6: Voorbewerking van de vloer

Elke ondervloer wordt door ons voorbewerkt. Hoe droog en egaal deze ook is. Dit doen wij in ieder geval altijd middels het kort opschuren van de ondervloer. Op deze manier kan in de volgende stap de lijm beter hechten.

 

In veel gevallen is er meer voorbewerking nodig. De ondervloer kan gebogen zijn of gaten bevatten. Ook kan er vocht van onderaf de vloer komen, dit lossen we meestal op met een robuust vochtscherm die vocht van onderaf weerhoudt. Voor de genoemde gaten en oneffenheden hebben wij eigen egalisatiematerialen op voorraad.

 

Stap 7: Verlijmen met de ondervloer en onderling hechten

De ondervloer is nu perfect droog en egaal. De lijm kan worden aangebracht. Dit vergt een goede timing in verband met droogtijd van de lijm. Het verlijmen van de vloer kan vergeleken worden met het plakken van een fietsband. De droogtijd, temperatuur en doorstroming van licht beïnvloeden de mate van hechting. Boekhout heeft hiervoor zijn eigen standaarden. Wanneer de tegels geplaatst worden, wordt een koudlas tussen de liplas verbindingen aangebracht om de tegels onderling met elkaar te laten hechten. Dit is de tweede borging.

 

Stap 8: Naadloos dichtlassen

De laatste en derde borging betreft het naadloos dichtlassen van de pvc-tegelvloer. Hierdoor worden de tegels perfect met elkaar versmolten waardoor een naadloos en vloeistofdicht geheel wordt gecreëerd. In de juiste omstandigheden versmelten de tegels het beste met elkaar. Daarom werken wij met pvc-lasrobots die op de juiste snelheid, druk en temperatuur de vloertegels aan elkaar lassen. Als lasdraad gebruiken wij hetzelfde pvc-materiaal als van de tegels zelf.

 

Stap 9: Afkitten en afwerken

Het is noodzakelijk voor de duurzaamheid van de vloer om de vloer goed af te werken middels bijvoorbeeld kit en plinten. Alle voorgaande stappen dragen hier uiteraard ook goed aan bij. Met als doel om de vloer zo vloeistofdicht, naadloos en duurzaam mogelijk te maken. Als dit is gelukt, kunt u tientallen jaren zonder zorgen van de vloer genieten. Voor het afkitten en monteren van bijvoorbeeld strippen en pvc-plinten gebruiken wij uitsluitend onze eigen materialen en apparatuur.

 

Stap 10: Nazorg en service

Niks blijft goed zonder onderhoud. Daarom staan wij vooraan om u te voorzien van passend advies wat betreft onderhoud en staan wij voor u klaar bij eventuele klachten. Daarnaast gaat er wekelijks een collega bij recent geplaatste vloeren langs. Dit om de vloer te controleren en om een oordeel van de klant te ontvangen. De kleinste klachten kunnen zo in de kiem gesmoord worden en kan erger voorkomen worden. Tevens worden hier meerdere blogs over geschreven die wellicht interessant zijn om eens door te nemen. Zeker als het gaat om een bedrijf bij u in de buurt!

 

Conclusie van het geheim

Onderaan de streep proberen wij kwaliteit en service te leveren in combinatie met innovatie. Door transparant te communiceren en de daad bij het woord te voegen, onderscheiden wij ons van andere vloerenbedrijven. Daarnaast nemen wij goed de tijd om uw vloer zo duurzaam mogelijk op te leveren. Hierdoor ontstaan er op korte en zeker lange termijn een stuk minder klachten. Bent u overtuigd of juist helemaal niet, maar wilt u ons wel een kans geven? Neem dan contact op! We zullen bewijzen dat wij de juiste partner zijn voor uw project.