< Terug naar alle Blogs

 

Een kijkje achter de schermen bij Harley Service

 

Het Amerikaanse motorfietsen merk Harley-Davidson is wereldbekend. Dit bedrijf uit de staat Wisconsin brak door tijdens de Tweede Wereldoorlog waarbij ze grote aantallen motorfietsen hebben geleverd aan het Amerikaanse leger.

 

Het imago van Harley-Davidson is eerder wel eens licht onder vuur gekomen door hun fanatieke fans die absoluut geen kritiek op hun merk wilden hebben. Tegenwoordig is dit allemaal met een korrel zout te nemen. Het merk draait ontzettend goed en niet onterecht, het zijn fantastische sterke en mooie motoren.

 

Het ontstaan van de motorzaak

Ook in Nederland zijn Harley’s enorm populair onder motorrijders. Echte liefhebbers hebben hier goed geld voor over. Iedereen wil stralen met zijn motor. Laten we wel wezen, dit is oprecht stoer.

 

Bjorn Boute deelt de passie voor motoren en vooral voor Harley’s. Al sinds 2003 is hij werkzaam in deze branche en heeft inmiddels zijn eigen zaak genaamd Harley Service. Dit bedrijf is gestart op 1 februari 2015 aan de Hoeven 13 in Haarsteeg, vlakbij ’s-Hertogenbosch. Op dit adres is ook het huisadres van Bjorn en zijn vrienden Kimberley gevestigd, het is dus een zaak aan huis.

 

U kunt hier terecht met alle Amerikaanse motoren, en vooral Harley’s uiteraard. De zaak kenmerkt zich door het hoge service en communicatieniveau. ‘Door klein en aan huis te werken, kan ik dit ook echt waarmaken.’ Wat de werkzaamheden betreft zijn Bjorn en Kimberley vooral bezig met de reparatie, restauratie en customizing van allerlei Amerikaanse motoren.

 

Vloeistofdichte pvc-motorzaakvloer bij Harley Service

Om alle werkzaamheden veilig met weinig onderhoud uit te voeren, heeft Bjorn ervoor gekozen om een vloeistofdichte pvc-vloer van Boekhout aan te schaffen. Deze vloer heeft nagenoeg de perfecte eigenschappen voor de motorzaak.

 

Ik ben op bezoek geweest in Haarsteeg om te kijken hoe de vloer bevalt. Met de slechte timing die ik had, kwam ik aan op zeer druk moment. ‘Geeft niet hoor, het is hier altijd druk!’ Zegt eigenaar Bjorn. ‘Gelukkig maar, ik zal niet te lang blijven!’ Antwoord ik. In de zaak staat een drietal motoren. Twee op de vloer en één op de brug. Buiten staan nog tientallen motoren klaar om onder handen genomen te worden.

 

Het duo is druk bezig met de motor op de brug. ‘Dit is echt een zware hoor, 1500cc.’ Roept Bjorn. ‘Ik kwam eigenlijk even kijken hoe het gaat met de vloer, zijn jullie tevreden?’ ‘Ja ontzettend, werkt ideaal en ziet er goed uit. Lekker gemakkelijk schoon he, ja dat zie je nu niet maar ja we zijn ook druk bezig.’ Op de vloer ligt menig onderdeel en het vuil wat eraf is gekomen, is goed te zien.

 

‘Ik kan niet anders zeggen dat het een goede vloer is en die Robin is ook echt een fijne vent. Hij wist precies waar hij het over had en hij heeft geleverd wat hij beloofd had. Echt een ondernemer. Hoe gaat het nu met hem?’ Ja het gaat goed, we zijn inmiddels verhuisd naar Nieuwegein en hebben nu een nog grotere capaciteit om nog meer mensen blij te maken met onze vloeren. ‘Ik had niet anders verwacht, mooi om te horen!’

 

Hierna ben ik toch langer gebleven dan ik bij voorbaat dacht. Zeker omdat ze zo druk waren. Maar goed tijdens het reviseren van de motor konden ze toch prima het gesprek op gang houden. De voornaamste kwaliteitseigenschappen die Bjorn en Kimberley noemden, waren:

-          ‘De vloer is niet glad. Ook met olie, vuil of vocht niet. Veilig en comfortabel.

-          ‘Hij dempt lekker, we kunnen er goed op werken en vallend gereedschap maakt niet zo’n keihard lawaai.’

-          ‘Als we hierna een grote schoonmaak doen, is alles zo weer schoon. Olie kan gewoon een week blijven liggen en daarna ruim je het op en zie je er niks meer van. Nou beter dan dat wordt het niet.’

 

Ideale oliedichte- en vuil werende vloer

Bij Harley Service wordt de hele dag door druk gewerkt. Er zijn veel motorliefhebbers die het specialisme erkennen en de service waarderen. Stilzitten is dus geen optie. Met alle reparaties en onderhoud wordt altijd wel iets geknoeid. Vuil en vocht is niet te voorkomen. Daarom is het van groot belang dat de vloer niets doorlaat.

 

Vandaar dat om die reden is gekozen voor een vloeistofdichte pvc-vloer van Boekhout. Deze vloer laat geen vuil en vocht door, zelfs olie niet. Daarnaast wordt de vloer niet glad door zijn goede antislipwerking en is hij ideaal te reinigen. Precies de eigenschappen die Bjorn en Kimberley bevestigden in het gesprek.

 

Bedankt Harley Service!

Het bezoek in de zomer van 2018 was zeer leuk. Er zijn toen der tijd een aantal foto’s gemaakt en daarna heeft Harley Service nog een aantal foto’s naar ons opgestuurd. We vonden het erg leuk om met jullie samen te werken en hebben genoten van jullie enthousiasme en karakters.

 

Namens Boekhout willen we jullie hartelijk danken en wensen we jullie een succesvolle toekomst toe. Maak er een mooi avontuur van!