< Terug naar alle Blogs

 

Vloeistofdichte Fletcher vloeren van Boekhout Bedrijfsvloeren

 

Hotelketen Fletcher Hotels is Nederlands grootste hotelketen. In elke provincie zijn meerdere hotels van Fletcher gevestigd. Deze hotels zijn goed als Fletcher te herkennen, maar hebben toch allen hun eigen unicum.

 

Het ene hotel ligt in de bossen terwijl het andere midden in de stad is gevestigd. Er zijn appartementen en hotelkamers. Voor ons als vloerenleverancier is het elke keer weer een aangename eer en uitdaging om in de veelzijdige hotels van Fletcher een vloer te mogen leggen.

 

Waar legt Boekhout de vloer bij Fletcher?

Dat verschilt per hotel. In de meeste hotels zijn vloeistofdichte keukenvloeren geplaatst. Dit betreft niet alleen het kookgedeelte. Vaak is er ook in de koelcellen, de afwashoek en het magazijn gelegd. Ook voor deze toepassingen is de vloeistofdichte Boekhout pvc-tegelvloer uitermate geschikt.

 

Op dit moment hebben we onder andere vloeren bij de volgende Fletcher Hotel-Restaurants gelegd: Het Veerse Meer in Arnemuiden, Erica in Berg en Dal, De Dikke van Dale in Sluis, Nautisch Kwartier in Huizen, De Mallejan in Vierhouten en Middelburg. Dit betreffen de centimeter dikke pvc-tegelvloeren die volledig naadloos en vloeistofdicht zijn opgeleverd. Voor bijna elke locatie is gekozen voor een grijs, antraciet of zwart kleurige tegel met een lasnaad in ook een van deze kleuren.

 

Het plaatsen van een nieuwe keukenvloer bij Fletcher

Over het algemeen gaat het bij de hotels waar wij leggen om een bestaand pand die een nieuwe keukenvloer wil. Deze wordt vaak gelegd over de bestaande vloer. Om dit te verwezenlijken zijn er een aantal stappen nodig.

 

Ten eerste wordt de keuken helemaal leeggehaald zodat alleen de ondervloer overblijft. Vervolgens worden eventuele gaten en oneffenheden verwijderd. Nu kan de ondervloer opgeschuurd worden zodat hij én beter hecht én compleet egaal is. Indien er na meting vocht onder de vloer wegkomt, wordt er ter preventie een vochtscherm aangebracht.

 

Na goed stofzuigen van de opgeschuurde ondervloer wordt lijm aangebracht die goed hecht met de grove structuur van de opgeschuurde ondervloer. Nu worden de pvc-tegels middels een koudlas onderling aan elkaar gehecht en gemonteerd op de lijmlaag. Na het plaatsen van de gehele tegelvloer heeft de vloer nog voegen tussen de tegels en kan hij dus nog niet helemaal zijn werk doen. Door een lasrobot in te zetten, die pvc-lasdraad tussen en met de tegels versmelt, wordt een naadloos en vloeistofdicht geheel gecreëerd. De keukenvloer is direct klaar voor gebruik!

 

Pootjes of sokkels?

Deze vraag wordt wel vaker gesteld aan het facilitair management van elk horecabedrijf. Bij Fletcher horen wij deze vraag ook vaker van het personeel. Overal is het anders namelijk. Soms maakt het keukens niet zoveel uit, maar meestal gaat de voorkeur tegenwoordig toch uit naar een sokkel onder de werkplaatsen. Hiermee wordt vocht en vuil onder de werkplaatsen en machines voorkomen. Dit ter bevordering van het werkcomfort, hygiëne en representativiteit. Uiteindelijk zal het gemak om de vloer schoon te krijgen sterk groeien.

 

Misschien herkent u het wel dat er altijd vuil en vocht om de pootjes blijft zitten. Met een sokkel is dit compleet opgelost en wordt er een rechtere ruimte gecreëerd. Wat ook weer het schoonmaakgemak bevordert.

  

Het leggen onder keukenapparatuur

Onder de werkplaatsen waar het keukenapparatuur opstaat, wordt in de meeste gevallen de vloer doorgelegd. Als de ruimte tot aan de muren toe belegd is, zal het zijn functie een stuk beter volhouden. Zoals zojuist vermeld bestaan er keukenapparatuur en werkplaatsen op pootjes en sokkels. Voor beiden gelden andere legwijzen.

 

Onder de pootjes kan gewoon doorgelegd worden, maar de sokkels moeten op een andere manier bekleed worden. De sokkels staan namelijk op een hoger niveau dan de rest van de vloer. Daarom werken wij vaak met een sterke pvc-plint die gemonteerd wordt op de bestaande vloer en de vloer op de sokkel die daarna wordt aangebracht.

 

Kan er ook gelegd worden onder het keukenapparatuur?

Ja, er wordt eigenlijk altijd onder het keukenapparatuur gelegd, behalve als dat niet mogelijk is doordat bijvoorbeeld het fornuis te robuust is om te verplaatsen. Als de vraag is of er ook gelegd kan worden onder het keukenapparatuur terwijl het keukenapparatuur nog in de keuken staat, is het antwoord in de meeste gevallen ‘nee’.

 

Voor een goed resultaat is het van groot belang dat de ruimte vrij is. De vloerleggers kunnen zo veel beter voorbewerken, verlijmen, leggen en lassen. Fouten worden geminimaliseerd en een strak resultaat wordt gegarandeerd.