< Terug naar alle Blogs

 

Vloeistofdichte discotheekvloer bij Club Poema in Utrecht

 

Wie kent Club Poema in Utrecht niet? Juist, vrijwel iedereen kent deze uitgaansgelegenheid. In Club Poema, een grote kelder onder het winkelcentrum, wordt ’s nachts flink gefeest. Om binnen te komen loop je vanaf de Vredenburg tussen de Douglas en ICI Paris door. Vervolgens zie je de ingang aan de rechterkant.

 

Wat is er te beleven bij Club Poema?

In de late uurtjes – vooral van dinsdag, donderdag en zaterdag - kun je de geweldigste feesten meemaken. De beste dj’s, leukste mensen en fijnste sferen zijn te vinden in deze grote open ruimte. Voor de studenten zijn er speciaal op dinsdag, en sinds april 2018 ook op donderdag, speciale studentenavonden: zelfs de armste student kan door de lage prijs van de drankjes op deze avond helemaal losgaan!

 

Het belang van een goede clubvloer

Bij Club Poema staan wekelijks duizenden mensen op de vloer te springen en te dansen. Daarom is een duurzame vloer voor de club erg belangrijk. Er is om die reden voor een naadloze pvc tegelvloer van Boekhout Bedrijfsvloeren gekozen. Deze vloer bestaat uit tegels van 50 bij 50 centimeter met een dikte van 1 centimeter. De complete vloer is voorzien van deze tegels.

 

Mocht je je afvragen: ‘Hoe kan dat nou naadloos zijn?’ Heel gemakkelijk; door te lassen. Er wordt bij Boekhout Bedrijfsvloeren gebruik gemaakt van een 3-voudige borging. Hierdoor is de vloer op zijn best gehecht aan de ondervloer, zijn de tegels onderling perfect met elkaar verbonden en zijn ze naadloos afgewerkt.

 

Het leggen van een vloeistofdichte vloer

Allereerst is de club leeggehaald en is de ondervloer opgeschuurd. Toen de ondervloer droog en stofvrij was, is er een twee componenten lijm aangebracht. Door middel van een koudlas tussen de liplasverbindingen in de tegels, is de vloer verlijmd op de ondervloer. Tot slot zijn de naden tussen de tegels open gefreesd en vervolgens met een lasrobot dichtgelast.

 

De beste vloeistofdichte barvloer, loungevloer en dansvloer

Alle vloeren van Club Poema zijn gelegd door Boekhout Bedrijfsvloeren. De vloeren hebben ieder hun eigen functie, maar zijn allemaal met elkaar verbonden. Hierdoor kan de vloer nog beter zijn werk doen. Het grote voordeel van een pvc tegelvloer mondt zich hier vooral uit in het sterke slijtvaste design en het schoonmaakgemak.

 

Schade en reparaties aan de vloer

Krassen en kleine beschadigingen aan de vloer zijn nagenoeg onvermijdelijk. Bij te heftige schade is het dan ook soms nodig om tegels te vervangen. Dit gaat relatief gemakkelijk. De kapotte tegels worden bij de naden losgesneden. Vervolgens wordt de ondervloer opnieuw voorbewerkt en worden nieuwe tegels teruggeplaatst en gelast aan de bestaande vloer.

 

Voor krassen geldt al gauw dat deze binnen de kortste keren verdwenen zijn. Dit komt doordat de pvc tegels 10 millimeter dik en van hetzelfde materiaal gemaakt zijn. Het voordeel is dat de meeste krassen en beschadigingen in de loop van de tijd wegslijten.

 

Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk

De vloer is door en door antislip. De vloer is echter niet zuigend maar egaal. Hierdoor trekt vuil en vocht ook na lange tijd niet in de vloer. Dit komt uiteraard ten goede van het schoonmaakgemak en de hygiëne. Agressieve schoonmaakmiddelen zijn daarbij compleet overbodig; PH- neutrale zeep met veel water zal het vocht en vuil losweken.

 

Een werk- en dansvloer die zijn werk doet

Bij een bezoek aan Club Poema is gesproken met Ad. Ad heeft veel contact gehad met Boekhout. Hij ervaart de vloer als zeer functioneel en blijvend mooi. Ook de samenwerking met Boekhout vindt hij prettig.

 

Namens Boekhout willen wij Club Poema van harte bedanken voor de fijne samenwerking en heldere feedback!