banner
banner
< Terug

PVC strokenvloer – Westland

Een alternatief voor laminaat is een PVC strokenvloer. Het verschil met laminaat zit in het feit dat PVC een kunststof is maar de uiterlijke kenmerken vertoont van een houten vloer. Bij de specificaties kunt u meer lezen over de eigenschappen van PVC. Westland is zo’n vloer en heeft een echte hout look. Dit is een verfijnde PVC vloer die gelegd kan worden in bijvoorbeeld een kapsalon of nagelstudio.

 

Toepasbaarheid PVC vloer Westland

Voor de kwaliteit van de vloer is het belangrijk om een egale vloer te creëren alvorens er gelegd gaat worden. Bij het leggen kan gekozen worden tussen verschillende legvarianten en zullen de stroken verlijmd worden met de ondervloer. Deze mag voorzien zijn van vloerverwarming. Om een echt stroken effect te creëren is er een v- groef aangebracht die de diverse planken naar voren laat komen in het eindproduct. Behalve leggen en verlijmen, kan Boekhout de ondervloer ook eerst egaliseren.

 

Specificaties PVC vloer Westland

Zoals genoemd, verschilt laminaat van PVC. Een vloer zoals de Westland strokenvloer (914 x 102 millimeter) heeft de eigenschappen om goed warmte op te nemen en geluid te dempen. Daarnaast is de vloer geschikt voor veelvuldig gebruik en kan hij tegen slijtage, krassen en stoten met zijn slijtlaag van 0,55 millimeter. Ook heeft de vloer een hygiënisch design, wat de vloer onderhoudsvriendelijk maakt en dus gemakkelijk schoon te houden. Wettelijke eisen zoals keurmerken en certificaten zijn uiteraard op orde voor deze PVC vloer. Om een voorbeeld van deze vloer te zien, kunt u direct een vloerstaal bij ons aanvragen.

Staal aanvragen

Technische specificaties*Bij korte inwerking van gebruikelijke huishoudmiddelen
Vloersoort Heterogene planken/tegels EN 649
Totale dikte 2,5 mm EN 428
Totaalgewicht 3,34 m2 / 200,40 m2  
Restindruk 0,05 mm EN 433
Bestand tegen stoelwielen Ja, type W EN 12529
Vloerverwarming Ja, geschikt max. 28℃  
Brandweerstand Bfl-s1 EN 13501-1
Warmtedoorlaatweerstand 0,02 m2 K / W ISO 8302
dB waarde 4 dB ISO 10140
Lichtechtheid > 6 EN 20105-B02/2
Stroomgeleiding > 1010 Ω  
Chemicaliën bestand Ja* EN 423
Stroefheidsklasse R9  


*Bij korte inwerking van gebruikelijke huishoudmiddelen