Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (voorheen PBV)

De Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (VVV verklaring) is het bewijs dat vloeistofdichte vloeren en andere vloeistofdichte voorzieningen voldoen aan de richtlijnen gesteld door de Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer (SIKB). Wat betekent zo’n VVV verklaring, wanneer heeft men er een nodig en hoe komt u aan zo’n verklaring? We lichten dat hier verder toe.

Wat is een vloeistofdichte vloer of vloeistofdichte voorziening?

Veel klanten kiezen voor onze vloeistofdichte vloeren omdat deze vloeren voor hen prettig en hygiënisch werken. In sommige gevallen is vloeistofdichtheid echter geen keuze maar een verplichting. Een vloeistofdichte vloer is meestal verplicht als uw bedrijf met vloeistoffen werkt die bodembedreigend zijn. Zoals opslagruimtes voor chemisch stoffen, tankstations of garagebedrijven. Om in die gevallen de bodem te beschermen zijn deze bedrijven verplicht om bodembeschermende voorzieningen te implementeren en die ook te laten goedkeuren.

Vraag over vloeren?

WAAROM BOEKHOUT BEDRIJFSVLOEREN?

Centraal gelegen
Kwalitatieve vloeren
Grote en kleine projecten
Snelle respons
Expert in de B2B branche

VOORDELEN BOEKHOUT PVC

 • Antislip, ook als de vloer nat is

  PVC blijft in natte toestand veilig te belopen, zonder extra risico om uit te glijden. Ook vlak na reiniging, na morsen van vloeistoffen of bij ingelopen regen/sneeuw.

 • Hygiënisch (volgens HACCP-norm) en eenvoudig te reinigen

  Een vloeistofdichte PVC-vloer past binnen de hygiëne-eisen die worden gesteld in de HACCP-systematiek ('Hazard Analysis and Critical Control Points'). HACCP is een voedselveiligheidssysteem, bedoeld om ervoor te zorgen dat bedrijven en instellingen die werken met voedsel (voor mensen, maar ook dierenvoeding en veevoer) dit veilig doen. Dankzij de thermisch gelaste naden heeft u een naadloze vloer die snel en grondig met water en schoonmaakmiddelen kan worden schoongemaakt. Er is nergens ruimte voor zich ophopende vuilresten. Daarmee past de vloer in een HACCP-genormeerde bedrijfsomgeving. Omdat de vloer volledig naadloos wordt gemonteerd, krijgen vuil en vettigheid geen kans om zich op te hopen. Het is tevens mogelijk om de tegels naadloos door te laten lopen op uw (keuken-)wand. Dit is niet alleen extra hygiënisch, maar geeft ook een representatieve, luxe uitstraling.

 • Vloeistofdicht (VVV-verklaring)

  PVC in combinatie met thermisch gelaste naden, maken de vloer volledig vloeistofdicht. De vloer is geschikt voor het verkrijgen van de Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (VVV).

 • Stootbestendig en slijtvast

  Schuiven met spullen, rijden met voertuigen, karren of bureaustoelen en belasting door veelvuldig belopen: deze vloer kan er tegen. Ook bij zware omstandigheden gaat PVC lang mee. Een duurzame en kostenbesparende keuze.

 • Scheurbestendig en veerkrachtig

  Het sterke PVC van Boekhout Bedrijfsvloeren scheurt niet, ook niet na jaren intensief gebruik. Samen met de slijtvaste en stootbestendige eigenschappen maakt dit de vloer bijna onverwoestbaar, hygiënisch en veilig. PVC is door de dempende, veerkrachtige werking comfortabel en ondersteunend voor medewerkers die veel staand of lopend werk doen.

 • Snel gelegd en zwaar belastbaar

  De bedrijfsvloeren kunnen vaak in een dag worden gelegd. Uw nieuwe vloer is dezelfde dag nog te belopen. De vloer heeft een bijzonder hoge drukbelastbaarheid. Het is bestand tegen een zware inventaris en veelvuldige belasting van voertuigen en machines.

 • Geschikt voor elke dragende ondervloer

  Iedere ondervloer is geschikt voor een PVC bedrijfsvloer.

 • Bestand tegen veel logen, zuren en chemicaliën

  Het dikke en sterke PVC is bestand tegen de inwerking van veel chemische stoffen.

Bezoek onze showroom

Onze vloeren zelf zien en uitproberen? Kom dan naar Nieuwegein. In onze grote vloeren showroom maakt u in een gastvrije setting kennis met wel 150 verschillende pvc bedrijfsvloeren.

Lees meer >

Keuring vloeistofdichte vloeren

De SIKB is de verantwoordelijke instantie voor de regels met betrekking tot de aanleg, het onderhoud en de inspectie van deze voorzieningen. Deze SIKB hanteert richtlijnen voor zowel de aanleg, het herstel (BRL SIKB 7700) als de inspectie (AS SIKB 6700) van vloeistofdichte vloeren en verhardingen.

Onze Boekhout vloeistofdichte vloeren zijn thermisch gelast en voldoen daarmee volledig aan de gestelde richtlijnen. Maar zoals ieder andere vloeistofdichte voorziening moet ook uw vloeistofdichte Boekhoutvloer onafhankelijk door een geaccrediteerde inspecteur gekeurd worden. Bij goedkeuring ontvangt u een inspectierapport waarin een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (VVV) is opgenomen. Dit certificaat is zes jaar geldig. Wel moet uw bedrijf zelf de vloer ieder jaar controleren op scheuren en gebreken.

 

Heeft u een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening nodig?

Laat het ons weten als u een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening nodig heeft voor uw bedrijf. We kunnen u dan waar nodig adviseren bij het inspectie- en goedkeuringstraject.

 

DOCUMENTEN

iconfinder 24 2133056 Magazine

iconfinder 24 2133056 Onderhoudsadvies

iconfinder 24 2133056 Bestekinformatie

iconfinder 24 2133056 Specificaties

Ik wil graag contact met Boekhout Bedrijfsvloeren