Onderhoudsvrije vloer van Boekhout Bedrijfsvloeren

Hygiëne is een belangrijk aspect van elke bedrijfsvoering. Een schone vloer kan hieraan bijdragen. Deze vloer moet glad van oppervlakte zijn om geen vuil op te nemen. Daarnaast moet de vloer niet glad zijn om op te bewegen en moet daarom voorzien zijn van een bepaalde grip.

 

iconfinder 24 2133058 Bekijk het onderhoudsadvies van vloeistofdichte vloeren

 

iconfinder 24 2133057 Bekijk het onderhoudsadvies van Design PVC

 

Hoe wordt een vloer hygiënisch?

Een vloer die groeven en naden bevat, zal meer vuil opnemen dan een vloer met een gladde bovenlaag. Het nadeel hierbij is dat de vloer zonder deze naden en groeven mogelijk te glad is om op te lopen.

Daarom werken wij met PVC. Dit materiaal bezit de eigenschappen om een glad oppervlak te hebben en toch stroef te zijn. Dit komt door de slijtlaag en het embossingsproces. De slijtlaag geeft wrijving met andere materialen en embossing zorgt voor reliëf op het oppervlakte. Zo wordt dus een vloer gefabriceerd die hygiënisch en bruikbaar is.

 

Onderhoudsvrije vloer

Voor onderhoud van onze vloeren zijn geen speciale schoonmaakmiddelen vereist. Handwarm water met een beetje zeep is voldoende. Agressieve schoonmaakmiddelen worden door ons afgeraden en zijn ook overbodig bij deze vloeren. Dit komt omdat het materiaal niet zuigend werkt en dus geen vuil opneemt.

Vraag over vloeren?

WAAROM BOEKHOUT BEDRIJFSVLOEREN?

Centraal gelegen
Kwalitatieve vloeren
Grote en kleine projecten
Snelle respons
Expert in de B2B branche

VOORDELEN BOEKHOUT PVC

 • Antislip, ook als de vloer nat is

  PVC blijft in natte toestand veilig te belopen, zonder extra risico om uit te glijden. Ook vlak na reiniging, na morsen van vloeistoffen of bij ingelopen regen/sneeuw.

 • Hygiënisch (volgens HACCP-norm) en eenvoudig te reinigen

  Een vloeistofdichte PVC-vloer past binnen de hygiëne-eisen die worden gesteld in de HACCP-systematiek ('Hazard Analysis and Critical Control Points'). HACCP is een voedselveiligheidssysteem, bedoeld om ervoor te zorgen dat bedrijven en instellingen die werken met voedsel (voor mensen, maar ook dierenvoeding en veevoer) dit veilig doen. Dankzij de thermisch gelaste naden heeft u een naadloze vloer die snel en grondig met water en schoonmaakmiddelen kan worden schoongemaakt. Er is nergens ruimte voor zich ophopende vuilresten. Daarmee past de vloer in een HACCP-genormeerde bedrijfsomgeving. Omdat de vloer volledig naadloos wordt gemonteerd, krijgen vuil en vettigheid geen kans om zich op te hopen. Het is tevens mogelijk om de tegels naadloos door te laten lopen op uw (keuken-)wand. Dit is niet alleen extra hygiënisch, maar geeft ook een representatieve, luxe uitstraling.

 • Vloeistofdicht (VVV-verklaring)

  PVC in combinatie met thermisch gelaste naden, maken de vloer volledig vloeistofdicht. De vloer is geschikt voor het verkrijgen van de Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (VVV).

 • Stootbestendig en slijtvast

  Schuiven met spullen, rijden met voertuigen, karren of bureaustoelen en belasting door veelvuldig belopen: deze vloer kan er tegen. Ook bij zware omstandigheden gaat PVC lang mee. Een duurzame en kostenbesparende keuze.

 • Scheurbestendig en veerkrachtig

  Het sterke PVC van Boekhout Bedrijfsvloeren scheurt niet, ook niet na jaren intensief gebruik. Samen met de slijtvaste en stootbestendige eigenschappen maakt dit de vloer bijna onverwoestbaar, hygiënisch en veilig. PVC is door de dempende, veerkrachtige werking comfortabel en ondersteunend voor medewerkers die veel staand of lopend werk doen.

 • Snel gelegd en zwaar belastbaar

  De bedrijfsvloeren kunnen vaak in een dag worden gelegd. Uw nieuwe vloer is dezelfde dag nog te belopen. De vloer heeft een bijzonder hoge drukbelastbaarheid. Het is bestand tegen een zware inventaris en veelvuldige belasting van voertuigen en machines.

 • Geschikt voor elke dragende ondervloer

  Iedere ondervloer is geschikt voor een PVC bedrijfsvloer.

 • Bestand tegen veel logen, zuren en chemicaliën

  Het dikke en sterke PVC is bestand tegen de inwerking van veel chemische stoffen.

Bezoek onze showroom

Onze vloeren zelf zien en uitproberen? Kom dan naar Nieuwegein. In onze grote vloeren showroom maakt u in een gastvrije setting kennis met wel 150 verschillende pvc bedrijfsvloeren.

Lees meer >

Onderhoudstips van Boekhout

1. Gebruik een pH-neutraal schoonmaakmiddel

Gebruik altijd de juiste schoonmaakmiddelen voor uw vloer. Dit is bij voorkeur een pH-neutraal schoonmaakmiddel. Neemt gerust contact op voor een schoonmaakadvies op maat.

2. Check periodiek de beschermers van stoelpoten, tafelpoten en barkrukken

Het is belangrijk om deze beschermplaatjes regelmatig te controleren. Bij intensief gebruikt van het meubilair beschermen ze de vloer tegen beschadigingen door scherp metaal. Let hier ook op bij het verplaatsen van grote meubelen, zware apparatuur en machines.

3. Nooit schoonmaken met kokend water

Pas op met het reinigen van de vloer met kokend water. De vloer is van kunststof en dit betekent dat de vloer uitzet bij langdurige blootstelling aan zeer hoge temperaturen (het morsen van kokend water is geen probleem). Maak de vloer bij voorkeur schoon met heet water en een pH-neutraal schoonmaakmiddel. Laat het schoonmaakmiddel even intrekken alvorens de vloer te gaan reinigen.

4. Let op rondslingerende scherpe voorwerpen

Houd de vloer vrij van grote schroeven, spijkers en andere scherpe metalen voorwerpen. U voorkomt er krassen en andere beschadigingen mee.

5. Voorkom rechtstreeks contact met hete voorwerpen

De vloer is uitstekend bestand tegen kortdurende blootstelling aan hoge temperaturen. Bij langdurig contact met een heet voorwerp kan echter een afdruk in de vloer achterblijven.

6. Pas op met alkalische (schoonmaak)middelen

Voorkom het morsen van pure bleek of andere sterk alkalische producten. Indien deze stoffen op de vloer terechtkomen, spoel die dan direct goed na met water. Het gebruik van oliën, zuren en de meest voorkomende chemicaliën is gelukkig geen probleem.

7. Check de vloer periodiek op afwijkingen

Controleer de vloeistofdichte vloer periodiek op beschadigingen en andere bijzonderheden. Met vragen en/of opmerkingen kunt u altijd terecht bij uw eigen relatiebeheerder.

8. Niet boren of schroeven in de vloer

Voorkom boren of breken in de vloeistofdichte vloer. Niet alleen vervalt daarmee de garantie maar het kan ook de levensduur van uw vloer verkorten. Neem altijd contact op als u in de vloer wilt boren of soortgelijke werkzaamheden wilt uitvoeren. Met de juiste instructies helpen wij u graag verder en behoudt u uw garantie.

9. Dek de vloer af tijdens verbouwingen

Zorg tijdens een verbouwing voor een goede afdekking van de nieuwe vloer. Een verbouwing vraagt veel van de vloer en bouwstof vormt een erg hardnekkige vervuiling. Ook rondslingerende spijkers en schroeven kunnen de vloer beschadigen.

10. Ook na 10, 20 of 30 jaar een ‘nieuwe’ vloer

Het is altijd mogelijk om de vloer in de toekomst een speciale behandeling te geven met PU-lak. Dit zorgt voor een mooie twee-componenten laag over de vloeistofdichte vloer. De lak is beschikbaar in verschillende kleuren en glans-gradaties en heeft een duurzaamheid van minimaal zeven jaar.

 

DOCUMENTEN

iconfinder 24 2133056 Magazine

iconfinder 24 2133056 Bestekinformatie

iconfinder 24 2133056 Specificaties

Ik wil graag contact met Boekhout Bedrijfsvloeren