Wat is een HACCP vloer?

De vloeistofdichte bedrijfsvloeren van Boekhout passen binnen de hygiëne eisen die worden gesteld in de HACCP systematiek, die staat voor 'Hazard Analysis and Critical Control Points'.

 

HACCP is een voedselveiligheidssysteem, bedoeld om ervoor te zorgen dat bedrijven en instellingen die werken met voedsel (voor mensen, maar ook dierenvoeding en veevoer) dit veilig doen.

 

Door een HACCP-plan of voedselveiligheidsplan op te stellen en te implementeren, beperken ze de risico’s tot een minimum. Overigens is voedsel hier een ruim begrip, ook grondstoffen en hulpstoffen voor de verdere voedselbereiding horen erbij.

 

Het HACCP systeem

Het systeem is het best te illustreren aan de hand van de verschillende termen waarvoor de afkorting HACCP staat:

 • Hazard staat voor de mogelijke gevaren bij het productieproces van levensmiddelen. Dit zijn gevaren van microbiologische aard (bacteriën, virussen, schimmels en parasieten), chemische gevaren (vervuiling met dioxines, zware metalen, schimmelgifstoffen, resten van bestrijdingsmiddelen, etc.) en fysieke gevaren (materialen zoals glas of andere scherpe deeltjes).

 • Analysis staat voor het scherp analyseren van deze risico’s en hun mogelijke impact.

 • Critical Control Points zijn de kritische - de meest belangrijke - punten in het proces die moeten worden bewaakt om te zorgen dat de risico’s beperkt en onder controle blijven.

HACCP Hygiënecodes per bedrijfstak

De hygiënecodes die veel bedrijfstakken hanteren, zijn een praktische invulling van de HACCP richtlijnen voor die specifieke branche. Via de site van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit kunt u informatie vinden over specifieke hygiënecodes voor uw eigen sector.

Vraag over vloeren?

WAAROM BOEKHOUT BEDRIJFSVLOEREN?

Centraal gelegen
Kwalitatieve vloeren
Grote en kleine projecten
Snelle respons
Expert in de B2B branche

VOORDELEN BOEKHOUT PVC

 • Antislip, ook als de vloer nat is

  PVC blijft in natte toestand veilig te belopen, zonder extra risico om uit te glijden. Ook vlak na reiniging, na morsen van vloeistoffen of bij ingelopen regen/sneeuw.

 • Hygiënisch (volgens HACCP-norm) en eenvoudig te reinigen

  Een vloeistofdichte PVC-vloer past binnen de hygiëne-eisen die worden gesteld in de HACCP-systematiek ('Hazard Analysis and Critical Control Points'). HACCP is een voedselveiligheidssysteem, bedoeld om ervoor te zorgen dat bedrijven en instellingen die werken met voedsel (voor mensen, maar ook dierenvoeding en veevoer) dit veilig doen. Dankzij de thermisch gelaste naden heeft u een naadloze vloer die snel en grondig met water en schoonmaakmiddelen kan worden schoongemaakt. Er is nergens ruimte voor zich ophopende vuilresten. Daarmee past de vloer in een HACCP-genormeerde bedrijfsomgeving. Omdat de vloer volledig naadloos wordt gemonteerd, krijgen vuil en vettigheid geen kans om zich op te hopen. Het is tevens mogelijk om de tegels naadloos door te laten lopen op uw (keuken-)wand. Dit is niet alleen extra hygiënisch, maar geeft ook een representatieve, luxe uitstraling.

 • Vloeistofdicht (VVV-verklaring)

  PVC in combinatie met thermisch gelaste naden, maken de vloer volledig vloeistofdicht. De vloer is geschikt voor het verkrijgen van de Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (VVV).

 • Stootbestendig en slijtvast

  Schuiven met spullen, rijden met voertuigen, karren of bureaustoelen en belasting door veelvuldig belopen: deze vloer kan er tegen. Ook bij zware omstandigheden gaat PVC lang mee. Een duurzame en kostenbesparende keuze.

 • Scheurbestendig en veerkrachtig

  Het sterke PVC van Boekhout Bedrijfsvloeren scheurt niet, ook niet na jaren intensief gebruik. Samen met de slijtvaste en stootbestendige eigenschappen maakt dit de vloer bijna onverwoestbaar, hygiënisch en veilig. PVC is door de dempende, veerkrachtige werking comfortabel en ondersteunend voor medewerkers die veel staand of lopend werk doen.

 • Snel gelegd en zwaar belastbaar

  De bedrijfsvloeren kunnen vaak in een dag worden gelegd. Uw nieuwe vloer is dezelfde dag nog te belopen. De vloer heeft een bijzonder hoge drukbelastbaarheid. Het is bestand tegen een zware inventaris en veelvuldige belasting van voertuigen en machines.

 • Geschikt voor elke dragende ondervloer

  Iedere ondervloer is geschikt voor een PVC bedrijfsvloer.

 • Bestand tegen veel logen, zuren en chemicaliën

  Het dikke en sterke PVC is bestand tegen de inwerking van veel chemische stoffen.

Hygiënische bedrijfsvloeren als onderdeel van uw hygiënecode

In vrijwel alle codes is het grondig en vaak kunnen reinigen van materialen en oppervlakken waar de voedselbereiding plaatsvindt, cruciaal. Ongeacht of u een zorginstelling, een agrarisch bedrijf of horecagelegenheid runt, deze eisen zijn soms letterlijk van levensbelang.

 

De vloeistofdichte bedrijfsvloeren van Boekhout zijn geschikt voor een grondig en regelmatig schoonmaakprotocol. Wij informeren u dan ook graag verder over onze hygiënische, vloeistofdichte vloeren.

Bezoek onze showroom

Onze vloeren zelf zien en uitproberen? Kom dan naar Nieuwegein. In onze grote vloeren showroom maakt u in een gastvrije setting kennis met wel 150 verschillende pvc bedrijfsvloeren.

Lees meer >

Ik wil graag contact met Boekhout Bedrijfsvloeren