Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Wat is een vloeistofdichte vloer?

Een vloeistofdichte vloer is een vloer waarbij vloeistoffen niet kunnen weglekken naar de onderlaag. Kiest u voor een vloeistofdichte vloer van Boekhout, dan krijgt u een verlijmde tegelvloer, waarbij alle naden thermisch worden dichtgelast. Zo ontstaat een volledig naadloze vloer. Veel klanten kiezen voor onze vloeistofdichte vloeren omdat deze vloeren voor hen prettig en hygiënisch werken. In sommige gevallen is vloeistofdichtheid echter geen keuze maar een verplichting.

Een vloeistofdichte vloer is meestal verplicht als uw bedrijf met vloeistoffen werkt die bodembedreigend zijn. Zoals opslagruimtes voor chemisch stoffen, tankstations of garagebedrijven. Om in die gevallen de bodem te beschermen, zijn deze bedrijven verplicht om bodem-beschermende voorzieningen te implementeren en die ook te laten goedkeuren.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

Keuring vloeistofdichte vloeren

De SIKB is de verantwoordelijke instantie voor de regels met betrekking tot de aanleg, het onderhoud en de inspectie van deze voorzieningen. Deze SIKB hanteert richtlijnen voor zowel de aanleg, het herstel (BRL SIKB 7700) als de inspectie (AS SIKB 6700) van vloeistofdichte vloeren en verhardingen.

Onze Boekhout vloeistofdichte vloeren voldoen volledig aan de gestelde richtlijnen. Maar zoals ieder andere vloeistofdichte voorziening moet ook uw vloeistofdichte Boekhoutvloer onafhankelijk door een geaccrediteerde inspecteur gekeurd worden. Bij goedkeuring ontvangt u een inspectierapport waarin een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (VVV) is opgenomen. Dit certificaat is zes jaar geldig. Wel moet uw bedrijf zelf de vloer ieder jaar controleren op scheuren en gebreken.

Heeft u een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening nodig?

Laat het ons weten als u een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening nodig heeft voor uw bedrijf. We kunnen u dan waar nodig adviseren bij het inspectie- en goedkeuringstraject.

Voordelen van een vloeistofdichte Boekhout vloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Contact en vraag offerte aan!

Een vloer aanschaffen die voldoet aan de VVV-voorwaarden

Bent u op zoek naar een vloer die volledig voldoet aan alle VVV-voorwaarden? U vindt alles over vloeistofdichte PVC-vloeren op onze uitgebreide informatiepagina. Liever eerst zien wat u aanschaft? Vraag ons gratis proefpakket aan, kom naar onze showroom of vraag ons naar een bedrijf bij u in de buurt waar wij een vloeistofdichte vloer hebben gerealiseerd.

Bent u al bijna zeker van uw keus, check dan de richtprijs van uw vloer met onze handige tool of bekijk onze referenties. Uiteraard kunt u ook direct contact opnemen met uw vragen.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

Veel gestelde vragen

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Kan Boekhout PVC op elke ondervloer geplaatst worden?

Boekhout PVC-vloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ondergrond, zoals hout, gips, tegels, staal en alle andere meest voorkomende ondervloeren. Onze PVC-vloeren blijven vloeistofdicht, stevig en behouden hun vorm, zelfs als de ondervloer beweegt of krimpt.

Klik hier voor meer veel gestelde vragen