Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Waarom kiezen voor een naadloze vloer?

Veel bedrijfssituaties vragen om bedrijfsvloeren die naast robuust en slijtvast ook naadloos zijn. Zo mogen in industriële omgevingen, werkplaatsen en garages natuurlijk geen chemicaliën en andere vloeistoffen in de bodem terechtkomen. Vloeren moeten in dat geval volledig vloeistofdicht zijn en in veel gevallen moet dit worden aangetoond door middel van een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (VVV).

Daarnaast is het vaak erg belangrijk dat een vloer naadloos is. Dit telt vooral bij de horeca en andere bedrijven waarin voedsel wordt geproduceerd of verwerkt. Zulke bedrijven moeten een voedselveiligheidsplan of HACCP-plan (Hazard Analysis and Critical Control Points) hebben, waarin een goede hygiëne centraal straat. Naadloze vloeren zijn dan belangrijk omdat deze veel eenvoudiger zijn schoon te maken, zonder dat er in naden en kieren vuil kan achterblijven.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

De voordelen van een naadloze Boekhout PVC-vloer

Boekhout PVC-vloeren hebben duidelijke voordelen. Vergeleken met bijvoorbeeld rubbervloeren en gietvloeren bieden PVC-vloeren een optimale combinatie van robuustheid, slijtvastheid én een flexibele materiaalverwerking. Dit zien we specifiek bij vloeistofdichte en naadloze vloeren. De vierkante handzame PVC-tegels kunnen door onze vakkundige vloerenleggers snel en naadloos worden opgeleverd, ook in ‘ingewikkelde’ ruimtes met veel uitsparingen en obstakels waar omheen moet worden gewerkt. En met een zelf ontwikkelde methode kunnen we putdeksels perfect naadloos in de vloer verwerken.

Hoe maken we een PVC-vloer naadloos?

Onze PVC-tegels zijn 1 cm dik en – afhankelijk van het gebruikte type tegel – zo’n 50 bij 50 centimeter groot. Ze worden met 2-componenten polyurethaanlijm vast op de ondervloer gelijmd en ook worden de naden onderling met een PVC-koudlas chemisch gelijmd. Met deze basisbehandeling is de vloer robuust, maar nog niet volledig vloeistofdicht. Ook zijn de naden tussen de tegels nog zichtbaar.

Deze PVC-vloer kunnen we vervolgens vloeistofdicht en naadloos maken met een proces dat we thermisch lassen noemen. Allereerst wordt de bovenzijde van de naden tussen de tegels gefreesd. Vervolgens wordt met een thermisch lasapparaat een PVC-lasveter in de opengewerkte naden gesmolten. Hierna laat de vloer geen druppel meer door en omdat de vloer volkomen naadloos is, kan deze snel én grondig met water en reinigingsmiddelen worden schoongemaakt. Aan de randen van de vloer wordt de vloer afgewerkt met kitprimer en MS polymeerkit.

Voordelen van een naadloze Boekhout vloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Contact en vraag offerte aan!

Meer informatie over onze naadloze PVC-vloeren?

Bent u op zoek naar meer informatie? U vindt alles over vloeistofdichte PVC-vloeren op onze uitgebreide informatiepagina. Liever voelen en bekijken? Vraag dan nu meteen een proefpakket aan. Bent u al bijna zeker van uw keus, check dan de richtprijs van uw vloer met onze handige tool of bekijk onze referenties. Uiteraard kunt u ook direct contact opnemen met uw vragen.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

Veel gestelde vragen

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Kan Boekhout PVC op elke ondervloer geplaatst worden?

Boekhout PVC-vloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ondergrond, zoals hout, gips, tegels, staal en alle andere meest voorkomende ondervloeren. Onze PVC-vloeren blijven vloeistofdicht, stevig en behouden hun vorm, zelfs als de ondervloer beweegt of krimpt.

Klik hier voor meer veel gestelde vragen