Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Wat betekent HACCP?

Het systeem is het best te illustreren aan de hand van de verschillende termen waarvoor de afkorting HACCP staat:

Hazard staat voor de mogelijke gevaren bij het productieproces van levensmiddelen. Dit zijn gevaren van microbiologische aard (bacteriën, virussen, schimmels en parasieten), chemische gevaren (vervuiling met dioxines, zware metalen, schimmelgifstoffen, resten van bestrijdingsmiddelen, etc.) en fysieke gevaren (materialen zoals glas of andere scherpe deeltjes).

Analysis staat voor het scherp analyseren van deze risico’s en hun mogelijke impact.

Critical Control Points zijn de kritische - de meest belangrijke - punten in het proces die moeten worden bewaakt om te zorgen dat de risico’s beperkt en onder controle blijven.

Wanneer is een vloer hygiënisch volgens de HACCP-norm?

Een HACCP-vloer is kortgezegd een gladde, naadloze vloer die hygiënisch is, geen scheuren of kieren vertoont en eenvoudig te reinigen is (ook op lange termijn). Onze PVC-tegels hebben een ijzersterke, waterdichte (dus niet poreuze) toplaag is en door de tegelverbindingen thermisch te lassen, maken we de vloer als geheel vloeistofdicht en naadloos.  Vuil krijgt geen kans zich ergens op te hopen. Het betekent vanzelfsprekend niet dat de vloer niet schoongehouden dient te worden.

Boekhoutvloeren worden in alle branches die vragen om hoge kwaliteitseisen, toegepast. Denk hierbij onder andere aan de horeca, dierenasielen, bakkerijen en de gezondheidszorg.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

Voordelen van een hygiënische HACCP Boekhout vloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Contact en vraag offerte aan!

Meer weten over de toepassing van hygiënische vloeren?

Op onze algemene informatiepagina over vloeistofdichte tegelvloeren vindt u alle informatie die u nodig hebt. Toch nog vragen? Bel of mail gerust, wij staan u graag te woord. Het is tevens mogelijk om een gratis proefpakket aan te vragen. Dan kunt u zelf zien en voelen hoe deze soort kunststof tegel is opgebouwd.

Bent u al bijna zeker van uw keus, check dan de richtprijs van uw vloer met onze handige tool of bekijk onze referenties

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

Veel gestelde vragen

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Kan Boekhout PVC op elke ondervloer geplaatst worden?

Boekhout PVC-vloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ondergrond, zoals hout, gips, tegels, staal en alle andere meest voorkomende ondervloeren. Onze PVC-vloeren blijven vloeistofdicht, stevig en behouden hun vorm, zelfs als de ondervloer beweegt of krimpt.

Klik hier voor meer veel gestelde vragen