Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Waarom een duurzame PVC-bedrijfsvloer leggen?

Een winkel- of kantoorvloer wordt anders belast dan een discotheek- of magazijnvloer. Wij weten uit ervaring dat iedere bedrijfsvloer op een of andere manier intensief wordt belast. Van zware voertuigen, trillende machines en gereedschappen bij een garagevloer tot constant rondlopende mensen en rollend kantoormeubilair bij kantoor-, winkel- en schoolvloeren.

Zonder uitzondering worden deze vloeren veel zwaarder belast dan uw eigen vloeren thuis. Als u kiest voor een vloer die daar niet tegen is bestand, dan is de vloer al na korte tijd weer aan vervanging toe. Iedere bedrijf zoekt dus eigenlijk een slijtvaste vloer, maar het type vloer hangt natuurlijk wel af van de specifieke klantvraag.

Zoekt u een veeleisende duurzame vloer?
Voor veeleisende vloeren, zoals bijvoorbeeld bij industriële toepassingen, schoolgebouwen en professionele horecakeukens veelal onze robuuste PVC-tegels. Deze vierkante PVC-tegels van 10 millimeter dik. Een goed voorbeeld hiervan is het Amstel Hotel waar we verschillende ruimtes hebben voorzien van een duurzame PVC-vloer. Voor iets ‘lichtere’ omstandigheden zijn ook vloeren van 7 millimeter beschikbaar.

Zoekt u een stijlvolle duurzame vloer?
Voor toepassingen waarin stijl en vormgeving een belangrijke rol spelen – denk aan de horeca front-office, winkels en kantoren – plaatsen we vaker onze PVC-Designtegels en -stroken. Deze vloerdelen zijn dankzij de keiharde slijtvaste beschermlaag naast stijlvol ook zeer duurzaam en slijtvast. Zo verzorgden we meerdere stijlvolle duurzame vloeren in het hoofdkantoor van franchise-onderneming Spare Rib Express. Ook voor verschillende bezorgrestaurants van deze keten verzorgden we de vloeren.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

Wat maakt een Boekhout-vloer tot een duurzame vloer?

Hierboven heeft u kunnen lezen wat wij onder duurzaam verstaan. Boekhout-vloeren voldoen aan alle kenmerken van duurzaamheid.

Allereerst zijn onze vloeren sterk, slijtvast en hebben een zeer lange levensduur. De vloeren gaan vaak tientallen jaren mee en behouden daarbij hun eigenschappen. Voor bedrijven betekent dit dat je weinig afschrijft op zo’n slijtvaste PVC-vloer en dus investeert in een vloer met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

We letten ook op een duurzame productie. Onze vloeren worden zoveel mogelijk gemaakt van gerecycled pvc. En passend in de Cradle-to-Cradle-gedachte is ook de geleverde vloer aan het eind van zijn levensduur weer recyclebaar. We werken met handzame PVC-tegels die efficiënt zijn te verwerken. Eventuele snijverliezen die niet meer te gebruiken zijn, worden ook verzameld voor recycling.

Tot slot: onze vloeren beschermen het milieu door ze desgewenst vloeistofdicht op te leveren. Dit betekent dat vervuilende middelen zoals olie, schoonmaakmiddelen en andere chemicaliën nooit door de vloer kunnen lekken.

Aandachtspunten bij de aanleg van een duurzame vloer

PVC-vloeren zijn kwalitatief hoogstaand, sterk, slijtvast en kunnen tientallen jaren meegaan. Wel is daarbij cruciaal dat de PVC-tegels of stroken vakkundig en met de juiste apparatuur wordt geplaatst. Ook is de voorbereiding van de ondervloer een aandachtspunt. We plaatsen onze duurzame vloeren op verschillende ondervloeren. Van hout, beton en zandcement tot anhydriet, magnasiet en gietvloeren. Wel is het belangrijk dat de vloer desgewenst eerst goed wordt geëffend en geëgaliseerd. Ook checken we altijd eerst of een vochtscherm nodig is tegen optrekkend vocht.

Vervolgens gebruiken we bij de plaatsing de juiste lijmsoorten en professionele gereedschappen. Dat geldt in het bijzonder bij het thermisch lassen van de naden tussen de PVC-tegels. Een belangrijke stap die zeer vakkundig moet plaatsvinden voor een hechte, duurzame en naadloze vloer die volledig vloeistofdicht is.

Voordelen van een duurzame Boekhout vloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Contact en vraag offerte aan

De voordelen van een duurzame Boekhout PVC-vloer

Als bedrijfsvloer heeft PVC duidelijke voordelen ten opzichte van gietvloeren en rubbervloeren. PVC scoort sterk op robuustheid en slijtvastheid, terwijl gietvloeren vooral worden ingezet als de vormgeving en kleurstelling centraal staan.

PVC en rubber worden nogal eens verward. Beide materialen hebben vergelijkbare eigenschappen en een goede elasticiteit. Hoewel rubber ook relatief goed scoort op het gebied van sterkte en duurzaamheid, zijn de specifieke rubbereigenschappen vooral geschikt voor toepassing buitenshuis. Omdat PVC lichter en flexibeler is om te verwerken, heeft PVC binnenshuis duidelijk de voorkeur.

Interesse in onze duurzame PVC-vloeren?

Wilt u meer weten over onze verschillende soorten duurzame bedrijfsvloeren? Kijk op onze uitgebreide informatiepagina van vloeistofdichte bedrijfsvloeren of de design PVC vloeren.

Liever zien wat voor een materiaal het is? Vraag dan een gratis proefpakket aan. Ook handig zijn onze handige rekentool om de prijs te berekenen of de referenties om te lezen wat andere klanten vinden van onze vloeren en het proces eromheen. Toch nog vragen over de duurzaamheid van onze vloeren of andere vragen? Uiteraard kunt u ook direct contact opnemen met uw vragen.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

Veel gestelde vragen

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Kan Boekhout PVC op elke ondervloer geplaatst worden?

Boekhout PVC-vloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ondergrond, zoals hout, gips, tegels, staal en alle andere meest voorkomende ondervloeren. Onze PVC-vloeren blijven vloeistofdicht, stevig en behouden hun vorm, zelfs als de ondervloer beweegt of krimpt.

Klik hier voor meer veel gestelde vragen