Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Vakmanschap, cruciaal voor pvc vloeren

Pvc vloerproblemen kunnen we het beste toelichten aan de hand van een correct geplaatste pvc vloer. Daarbij gaat het onder andere om de volgende zaken:

  • De ondervloer moet altijd goed zijn geprepareerd, met waar nodig bescherming tegen optrekkend vocht. Op een slecht voorbereide ondervloer kun je geen goede pvc vloer leggen.
  • Er mag niet worden bespaard op de kwaliteit van de lijm en de benodigde hoeveelheden. Een pvc vloer waarbij te weinig of de verkeerde lijm is gebruikt, levert op termijn altijd problemen op zoals bolling of lekkage.
  • Thermisch lassen van pvc tegels moet deskundig gebeuren. Met de juiste apparatuur, het juiste elektrische vermogen en in het juiste tempo. Gebeurt dat niet, dan knapt de las uiteindelijk open.
  • Putranden en andere vloeraansluitingen die eenvoudig zijn dicht gekit, gaan te zijner tijd altijd lekken.

Kortom, een pvc vloer dient vakkundig geplaatst te worden. Als leveranciers op deze zaken concessies doen, zijn vloerproblemen vroeger of later vrijwel onvermijdelijk. En natuurlijk kan er ook bij een deskundig aangelegde pvc vloer altijd een keer een naad scheuren of iets anders kapot gaan, maar dan is de vloer meestal veel ouder of erg zwaar belast.

Contact en vraag offerte aan!

Voordelen Boekhout vloeistofdichte vloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Reparatie bij pvc vloerproblemen

Als aan bovenstaande zaken niet is voldaan – of als een vloer echt zwaar belast is of op leeftijd – kunnen er problemen met een pvc vloer ontstaan. U kunt daarbij denken aan de volgende gebreken:

Een bolling in de pvc vloer.

Als er te weinig lijm is gebruikt, of de verkeerde lijm, kunnen pvc tegels gaan loslaten. Ook optrekkend vocht kan daarvoor zorgen. Omdat de naden tussen de tegels onderling nog wel vast zitten, ontstaat een bolling.

We vervangen het bollende deel in het geheel door nieuwe vloertegels waarbij uiteraard eerst de oorzaak van de bolling (zoals optrekkend vocht) wordt aangepakt met bijvoorbeeld een vochtscherm. Nieuwe pvc tegels kunnen perfect in een bestaande vloer worden verwerkt, inclusief de thermische lasvoegen in de juiste kleur.

Beschadigde pvc tegels

Hoewel pvc uiterst robuust is, kan een tegel beschadigd raken. Door vallende, scherpe objecten bijvoorbeeld.

Beschadigde pvc tegels kunnen door onze vloerspecialisten worden losgesneden, waarna nieuwe tegels worden aangebracht. Die worden als nieuw op de ondervloer en tegen de andere tegels gelijmd. Ook de thermische lasvoegen worden opnieuw aangebracht.

Lekke lasnaden en voegen

Bij een vloeistofdichte pvc vloer zijn de tegels eerst onderling verlijmd, waarna de naden nog thermisch worden gelast. Bij de juiste verlijming en lasmethode is dit een zeer sterke verbinding. Maar als de las onverhoopt toch openspringt, kan er water door de vloer heen lekken.

Boekhout vervangt in dat geval meestal een aantal tegels en naden. Zodanig dat de nieuwe naden weer als nieuw zijn, volledig dichtgelast en vloeistofdicht. De nieuwe tegels en naden zijn naderhand vaak niet te onderscheiden van de bestaande vloer.

Lekkende putaansluitingen

Putaansluitingen in pvc vloeren leveren voor veel leveranciers problemen op. De traditioneel gebruikte kitaansluiting volstaat meestal niet en gaat uiteindelijk lekken.

Boekhout ontwikkelde een eigen procedé waardoor putaansluitingen voortaan volledig vloeistofdicht zijn en blijven. Ook bij bestaande vloeren kunnen de putaansluitingen door ons duurzaam worden aangepast.

Alleen reparatie met gegarandeerde kwaliteit

Ook bij reparatiewerk willen we een hoog niveau kwaliteit leveren. Helaas bieden niet alle vloermerken de basis materiaalkwaliteit die noodzakelijk is om een vloer een goede ‘tweede kans’ te geven.

Boekhout voert om die reden alleen vloerreparaties uit bij de merken BTB mouldings, Nicocyl, Veka vloeren en Wala vloeren. Bij deze merken zijn de gebruikte kwaliteit pvc, de dikte en de pvc verbindingen (liplas, mes in groef) zodanig goed dat na reparatie uw vloer nog jarenlang intensief kan worden gebruikt en zijn uitstraling behoudt.

Benieuwd naar de mogelijkheden om uw pvc bedrijfsvloer te repareren? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

  • Garagevloeren

  • Horecavloeren

  • Keukenvloeren

  • Werkplaatsvloeren

Klik hier voor meer toepassingen