Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een vloer die gelegd wordt door het te gieten. Het gebruikte materiaal is dusdanig vloeibaar bij het aanbrengen dat het zichzelf uitvlakt. De vloer hoeft dus niet glad gestreken te worden. Echte gietvloeren zijn gemaakt van kunsthars of van epoxy. Cementgebonden gietvloeren zijn geen echte gietvloeren omdat ze zichzelf niet uitvlakken.

Wat is een Vloeistofdichte Boekhoutvloer?

Een vloeistofdichte Boekhoutvloer is een naadloze pvc tegelvloer. De tegels 49 x 49 centimeter en hebben een dikte van 10 millimeter. Onderling zijn de tegels met een liplasverbinding verbonden. Middels lijm, koudlas en een thermische las is de vloer 3- voudig geborgd, naadloos en compleet vloeistofdicht.

Contact en vraag offerte aan!

Voordelen Boekhout vloeistofdichte vloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Waarom GEEN gietvloer

Een gietvoer bestaat uit één deel. Dit houdt in dat de vloer in één keer aangebracht moet worden. Dat klinkt misschien goed, maar brengt ook nadelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de voorbewerking en de reparatie van eventuele schade.

Het duurt een stuk langer om de vloer goed voor te bewerken bij een gietvloer omdat dit een strenger voorbewerkingsproces vereist. Dit kost veel tijd, dus veel geld. Eventuele schade is lastig te repareren omdat er altijd een ‘litteken’ achterblijft. Tot slot gebeurt het vaak dat een gietvloer gaat scheuren. Dit is bijna niet te voorkomen.

Waarom WEL een vloeistofdichte vloer van Boekhout

Een vloeistofdichte vloer van Boekhout bestaat uit meerdere delen die onderling met elkaar verbonden zijn waardoor één geheel ontstaat. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan een versneld legproces en betere reparatiemogelijkheden.

Ook het voorbewerken van de ondervloer zal minder tijd kosten en behoeft geen uithardingsproces. Eenmaal gelegde vloer is per direct beloopbaar en zwaar belastbaar. Daarnaast zal er bij eventuele reparatie geen ‘litteken’ achterblijven. Dit komt omdat wij altijd een hele tegel uitsnijden en vervangen bij schadereparatie.

Wilt u meer weten?

Indien u vragen heeft aan de hand van dit artikel kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij denken graag mee in uw situatie. Tevens kunt u een proefpakket aanvragen en het zelf uittesten of bekijk wat andere klanten over ons zeggen.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

  • Garagevloeren

  • Horecavloeren

  • Keukenvloeren

  • Werkplaatsvloeren

Klik hier voor meer toepassingen