Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Wala PVC tegels

Deze vloeren worden ingezet als horeca, zorg en retail vloeren, maar evengoed als industriële vloeren en vloeren in de automotive markt. Andere Walavloeren waar we mee kunnen werken:

Contact en vraag offerte aan!

Wanneer is herstel van Wala pvc vloeren nodig?

Wala vloeren zijn geproduceerd van sterk en duurzaam pvc. Dit Duitse degelijke product is beschikbaar in diktes van zowel 6 mm als 10 mm. Er is een Wala kliktegel die desgewenst zwevend kan worden gelegd, maar we werken vooral vaak met de bekende Wala liplas pvc tegel die wordt gelijmd.

Het Wala assortiment is compleet gemaakt met onder andere plinten (waaronder holplinten), oplooptegels en pvc traptreden. En natuurlijk kunnen klanten uit meerdere kleuren kiezen. Als men geen zwarte, grijze of antracietkleurige Wala vloer wil, kan men ook kiezen voor rode, gele, blauwe of groene Wala vloeren kiezen of een van de andere RAL kleuren.

Van nature gaan Wala vloeren uiteraard lang mee en vragen ze weinig onderhoud. Toch kunnen er af en toe problemen ontstaan met deze vloeren. De kwaliteit van een vloer is namelijk niet alleen afhankelijk van de gebruikte pvc vloertegels, de vloer moet ook op de juiste manier worden geplaatst door een vakkundige vloerenlegger.

Zo moet de ondervloer goed worden voorbereid. Ook mag er nooit worden bespaard op de hoeveelheid lijm en de kwaliteit. Ook het thermisch lassen is een aandachtige klus, evenals het afdichten van putranden en vloeraansluitingen. Dit zijn dan ook de punten waarbij vaak Boekhout om advies wordt gevraagd bij vloerproblemen.

Zo komen we vaak pvc vloeren tegen met opkrullende tegels en zelfs bollingen. Vaak betekent dit dat er inderdaad te weinig of verkeerde lijm is gebruikt. Zeker in een vochtige omgeving veroorzaakt dat veel problemen. Ook kunnen lasnaden openspringen, waarna deze gaan lekken. Vaak wordt dat veroorzaakt door een slechte versmelting tussen de tegels en de lasveter. En uiteraard kunnen er ook gewoon een of meerdere tegels in de vloer beschadigd raken door vallende objecten. Boekhout lost deze problemen graag voor je op.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

Reparatie Wala vloertegels

Gelukkig hoeft een Wala vloer meestal niet volledig te worden vervangen. Meestal is de vloer nog prima te herstellen met een fraai eindresultaat. Omdat Wala vloeren zijn opgebouwd uit PVC tegels kan het aangetaste deel van de vloer worden vervangen. Daarbij pakken we uiteraard wel eerst de oorzaken van de vloerproblemen aan.

Bij een loslatende vloer brengen we bijvoorbeeld zo nodig eerst een vochtscherm aan. Beschadigde pvc tegels kunnen eenvoudig worden weggesneden. Na het reinigen en prepareren van de ondervloer kunnen nieuwe pvc tegels worden aangebracht. De tegels worden met een 2-componenten polyurethaanlijm op de ondervloer gelijmd en onderling met een pvc koudlas gelijmd. Ook wordt de herstelde Wala vloer met een thermische las weer vloeistofdicht gemaakt, met uiteraard de lasvoeg in de juiste kleur. In veel gevallen lijkt de vloer weer als vanouds.

Prijzen Wala vloeren herstel en reparatie

We bieden duidelijke en transparante prijzen voor Wala vloeren werkzaamheden. Bij vloerreparatie brengen we eerst het probleem in kaart en overleggen we met de klant over de beste aanpak. De Wala vloer wordt in nauw overleg volledig hersteld.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

  • Garagevloeren

  • Horecavloeren

  • Keukenvloeren

  • Winkelvloeren

Klik hier voor meer toepassingen