Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Veka PVC tegels

Een van het type pvc vloeren waar we graag mee werken zijn Veka vloeren. Het is een van de pvc vloermerken met de juiste kwaliteit pvc, dikte en verbindingssystemen. Deze kunststof vloeren worden dan ook vaak toegepast als Veka garagevloeren en horecavloeren. Maar ook andere vloertoepassingen kunnen we uiteraard repareren. Denk aan:

Contact en vraag offerte aan!

In welke gevallen moeten Veka kunststof vloeren worden gerepareerd?

Net als Boekhoutvloeren zijn ook Veka vloeren gemaakt van sterke, duurzame pvc. De vloeren zijn beschikbaar in verschillende diktes (10 mm of 6 mm) en worden afgewerkt met onder andere oploopsystemen en verschillende plintsystemen. Ook kunnen ze met holplinten worden afgewerkt.

Normaliter gaan Veka vloeren dan ook lang mee. Maar ondanks dat pvc een hoogwaardig kwaliteitsproduct is, wordt de levensduur van een geplaatste vloer met name bepaald door de deskundigheid van de vloerenlegger. Zo moet de ondervloer goed worden geprepareerd en mag er niet bezuinigd zijn op de kwaliteit en hoeveelheid lijm. Terwijl het thermisch lassen ook echt een specialisme is waarbij de juiste apparatuur moet worden gebruikt. Een van de grootste valkuilen zijn bovendien de putranden en vloeraansluitingen bij vloeistofdichte pvc vloeren.

Worden bij deze zaken fouten gemaakt of wordt de vloer verkeerd gebruikt of onderhouden, dan kan ook een kwaliteitsproduct als een Veka vloer uiteindelijk toch eerder dan verwacht problemen veroorzaken. Typische problemen die we tegenkomen zijn bijvoorbeeld een pvc vloer met opkrullende en loslatende tegels. Dat zien we vaak als er te weinig of onjuiste lijm is gebruikt. Ook kan een vloer soms opbollen als een egalisatielaag loslaat.

Maar ook kunnen soms een of meerdere tegels in de vloer beschadigd raken door vallende zware en scherpe objecten. En hoewel de lasnaden normaal ijzersterk zijn, komt het soms voor dat de las openspringt en gaat lekken. Dit kan optreden bij een onvolledige of minder duurzame versmelting tussen de pvc tegel en lasveter. In zulke gevallen is het dan noodzakelijk om de vloerproblemen op te lossen.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

Reparatie Veka vloertegels

Gelukkig hoeft in veel gevallen niet de volledige vloer te worden vervangen. Zowel oudere pvc vloeren als vloeren met gebreken zijn meestal nog prima te repareren. Vaak kan een geïsoleerd deel van de Veka kunststofvloer worden verwijderd en vervangen door nieuwe pvc tegels. Daarbij pakken we uiteraard wel eerst de oorzaak aan.

Bij een loslatende vloer kan het bijvoorbeeld noodzakelijk zijn een vochtscherm aan te brengen voordat we de nieuwe pvc vloertegels gaan plaatsen. Ook beschadigde vloertegels kunnen eenvoudig worden weggesneden, waarna het betreffende deel van de vloer wordt vervangen met nieuwe tegels. Die worden als nieuw op de ondervloer en tegen de andere tegels gelijmd.

Uiteraard kan de vloer hersteld worden in de juiste kleur, want er zijn verschillende Veka vloerkleuren beschikbaar. Naast de basiskleuren (zwartantraciet en grijze zijn Veka kleuren) beschikbaar in alle RAL kleuren. Dus ook een gele, rode, blauwe of groene Veka vloer kan perfect in de originele staat worden teruggebracht. Ook de thermische lasvoegen worden hersteld in de originele vloerkleur.

Prijzen van Veka PVC vloeren

De reparatie prijzen voor Veka vloeren maken we zo duidelijk en transparant mogelijk. Bij Veka vloerreparaties inventariseren we eerst het probleem en bespreken met de klant de voorgestelde aanpak. Uw Veka vloer wordt in nauw overleg volledig gerepareerd of gerenoveerd.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

  • Garagevloeren

  • Horecavloeren

  • Keukenvloeren

  • Werkplaatsvloeren

Klik hier voor meer toepassingen