Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Nicocyl PVC tegels

Nicocyl is een producent van hoogwaardige industrievloeren en bedrijfsvloeren met vestigingen in verschillende Europese landen en in China. Nicocyl kunststof vloertegels worden gebruikt in tal van branches. Van horeca en sportscholen tot de gezondheidszorg, brandweerkazernes en garages. Maar ook met deze vloeren werken we bij klanten:

Contact en vraag offerte aan!

Vloeistofdichte Nicocyl pvc vloer

De aangelegde vloer is dan nog niet direct vloeistofdicht. Iets dat in veel gevallen een eis is omdat we moeten voorkomen dat vloeistoffen in de bodem terecht kunnen komen of de lijmlaag aantasten. Daarom leveren we onze Nicocyl vloeren meestal vloeistofdicht op. Dat doen we door middel van een thermisch lasproces. Hierbij wordt een pvc lasdraad – evenals de Nicocyl tegels in een kleur naar wens – in de daarvoor uitgefreesde naden tussen de tegels gesmolten.

Het resultaat is een ijzersterke verbinding tussen de vloertegels die gegarandeerd geen vocht doorlaat. En door verschillende kleuren te gebruiken voor de tegels en de lasveter kunnen we desgewenst een fraai vloerpatroon creëren. Vervolgens kunnen we de gegarandeerd vloeistofdichte Nicocyl vloer nog netjes afwerken. Door de vloerranden dicht te maken met kitprimer en MS polymeerkit en de vloer verder desgewenst af te werken met plinten, oploopsystemen, profielen en putdeksels.

Het plaatsen van Nicocyl pvc tegels

Laten we die Nicocyl Mes en Groef vloertegels als voorbeeld noemen. Deze tegels zijn natuurlijk beschikbaar in zwartantraciet en grijs voor standaard industriële omgevingen. Maar omdat de vloer ook populair is bij andere toepassingen zoals intensief gebruikte horecavloeren, zijn er bijvoorbeeld ook rode, gele, groene en blauwe Nicocyl pvc tegels beschikbaar. In principe kan men kiezen voor iedere RAL kleur. De vloertegels zijn een centimeter dik en in 490 x 490 mm en 500 x 500 mm leverbaar.

Om een Nicocyl pvc tegel goed te installeren, moet allereerst de ondervloer goed worden geprepareerd. Er zijn allerlei ondervloeren mogelijk (van hout tot beton) en moeten geschuurd worden en eventueel eerst geëgaliseerd. Soms ook brengen we een vochtscherm aan op plaatsen waar de vloer onder het maaiveld ligt en in waterrijke omgevingen. Met zo’n vochtscherm voorkomen we optrekkend vocht en damp en garanderen we een goede hechting tussen de ondervloer en de Nicocyl kunststof vloer.

Vervolgens lijmen we de Nicocyl pvc vloertegels met een 2-componenten polyurethaanlijm op de ondervloer. Onderling worden de tegels met een pvc koudlas gelijmd om een stevige verlijming te realiseren.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

Reparatie van Nicocyl bedrijfsvloeren

Nicocyl vloeren staan bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid. We maken dan ook niet zo vaak mee dat deze vloeren gerepareerd moeten worden. Zelfs in veeleisende bedrijfsomgevingen zoals bij industriële vloeren, garagevloeren en werkplaatsvloeren blijven deze vloeren goed waarbij slechts beperkt onderhoud nodig is. Toch ontstaat er natuurlijk wel eens schade aan een Nicocyl pvc vloer, met name als de oorspronkelijke leverancier minder professioneel werk heeft geleverd. In zulke gevallen worden onze Boekhout vloerspecialisten vaak geraadpleegd om advies en vrijwel altijd kunnen we het probleem oplossen.

Vaak gaat het daarbij om een van de volgende mankementen. Soms is te weinig of de verkeerde lijm gebruikt. Hoe goed de Nicocyl tegels ook zijn, dan kan het gebeuren dat tegels opkrullen of loslaten. En als de egalisatielaag (egaline) loslaat kan het ook gebeuren dat de vloer opbolt. Ook zien we naden weleens losspringen. Die horen eigenlijk bijna onverwoestbaar te zijn, maar bij onjuiste apparatuur of door een verkeerde aanpak kan de hechting tussen de pvc tegels en de lasveter niet goed versmolten zijn. En veel aannemers ondervinden problemen bij het afdichten van putranden en vloeraansluitingen.

In vrijwel alle gevallen kan Boekhout deze problemen definitief oplossen. Juist omdat Nicocyl vloersystemen met tegels werken, kunnen we het deel van de vloer dat intact is laten liggen. We controleren het beschadigde deel. We verwijderen de aangetaste tegels, herstellen de ondervloer waar nodig en brengen zo nodig ook een vochtscherm aan. Op de geprepareerde ondervloer plaatsen we de nieuwe Nicocyl kunststof tegels. De tegels worden op de eerder beschreven wijze geplaatst, waarna de verbinding met de al bestaande vloer wordt gehecht, inclusief de thermische lasnaad met de passende kleur.

Prijzen van Nicocyl PVC vloeren

Pvc vloeren zijn een zeer kosteneffectieve en duurzame bedrijfsvloer. Een stevige, vloeistofdichte en fraaie vloer die zeer lang meegaat. En zeker met de prijzen van Nicocyl vloerproducten en de efficiënte installatie door onze Boekhout vloerspecialisten bieden we een vloer met een uitstekende ‘total cost of ownership’. Bereken in onze rekenmodule – onze adviseurs helpen je graag - transparant de prijs voor je nieuwe Nicocyl bedrijfsvloer.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

  • Garagevloeren

  • Horecavloeren

  • Keukenvloeren

  • Winkelvloeren

Klik hier voor meer toepassingen