Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

BTB Mouldings

BTB Mouldings is een Nederlandse vloerfabrikant uit Harderwijk van kunststof vloeren. Het bedrijf combineert innovatieve productontwikkeling met een hoog kwaliteitsniveau. BTB Mouldings pvc tegels worden geproduceerd uit 100% hoogwaardig gerecycled materiaal. Het bedrijf installeert zelf geen vloeren. Boekhout is een van de gespecialiseerde vloerspecialisten die deze vloertegels aanbrengen voor projecten bij klanten in tal van verschillende branches. Variërend van caféomgevingen tot zware industrievloeren. Maar ook andere vloertoepassingen komen we vaak tegen, waaronder:

Contact en vraag offerte aan!

Vloeistofdicht maken van de pvc vloer

De aangelegde vloer is echter nog niet vanzelf waterdicht. Hoewel de naden goed zijn gelijmd, is het mogelijk dat vloeistoffen door de naden heen lekken. Dit is in de meeste gevallen uiteraard niet de bedoeling. We willen natuurlijk geen chemicaliën in de bodem terecht laten komen en we willen ook voorkomen dat de ondervloer en de vloerlijm worden aangetast door vocht.

Daarom leveren we deze vloeren meestal vloeistofdicht op. Zo’n vloeistofdichte BTB Mouldings kunststof vloer realiseren we met een specialisme dat thermisch lassen wordt genoemd. Bij dit thermisch lassen wordt een deel van de tegel tussen de naden weg gefreesd. Daarna wordt in de gecreëerde ruimte een pvc lasdraad van enkele millimeter dik gesmolten. Het eindresultaat is een volledige naadloze BTB Mouldings vloer die gegarandeerd vloeistofdicht is.

Afsluitend maken we de vloerranden nog af met kitprimer en MS polymeerkit. Ook kunnen we desgewenst plinten, oploopsystemen, profielen en putdeksels aanbrengen. Met het complete assortiment realiseren we verschillende soorten BTB bedrijfsvloeren. Van BTB horecavloeren en keukenvloeren tot BTB werkplaatsvloeren en garagevloeren.

Het plaatsen van BTB Mouldings pvc tegels

Een type tegel dat wij vaak installeren zijn de pvc liplas vloertegels van 490 x 490 x 10 mm. Hiermee kunnen voor onze klanten robuuste, ijzersterke vloeren implementeren. Kunststof vloeren die comfortabel zijn om op te werken, uitstekend isoleren en er ook bijzonder fraai uitzien. Naast grijzezwarte en antraciet tegels zijn er ook rode, groene, blauwe en gele pvc BTB Mouldings tegels beschikbaar.

Voordat we de BTB kunststof tegels aanbrengen, zorgen we eerst dat de ondervloer is geprepareerd. Soms volstaat het schuren van de ondervloer maar het kan ook noodzakelijk zijn dat de ondervloer ook wordt geëgaliseerd. Ook kan het nodig zijn een vochtscherm aan te brengen. Dat doen we als het gebouw bij een dijk ligt, onder het maaiveld of in andere omstandigheden waarbij de kans bestaat op optrekkend vocht en damp. Met een vochtscherm voorkomen we dit en realiseren we een zeer sterke hechting tussen de vloer en de ondervloer. Overigens kunnen we onze vloeren aanbrengen op veel verschillende ondervloeren, van hout tot beton.

Als de ondervloer eenmaal is voorbereid kunnen we de BTB Mouldings pvc tegels aanbrengen. Normaal lijmen we deze pvc tegels met een 2-componenten polyurethaanlijm op de ondervloer. Daarmee worden de pvc tegels nagelvast bevestigd aan de ondervloer. Tegelijkertijd lijmen we de pvc tegels ook met de liplas verbinding aan elkaar. Daarvoor gebruiken we een chemische PVC koudlas. Het resultaat van deze handelingen is een zeer stevig bevestigde pvc vloer.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

Reparatie van BTB Mouldings pvc vloeren

Eigenlijk maken we niet zo vaak mee dat BTB Mouldings vloeren hersteld moeten worden. Pvc vloertegels zijn zeer sterk, slijtvast en gaan met het juiste onderhoud vaak tientallen jaren mee. Ook in veeleisende bedrijfsomgevingen zoals bij industriële vloerengaragevloeren en werkplaatsvloeren. Toch ontstaat er natuurlijk wel eens schade. Soms als gevolg van werkzaamheden, maar helaas ook wel eens door een onprofessionele aanleg. In dat geval wordt Boekhout als pure specialist vaak gevraagd om advies gevraagd en het probleem te verhelpen.

Als de ondervloer bijvoorbeeld onjuist is geprepareerd of de verlijming verkeerd is uitgevoerd kan de vloer beschadigd raken. Zo kan te weinig of de verkeerde lijm leiden tot opkrullende tegels en soms kan de vloer opbollen door loslatende egaline. Ook kunnen lasnaden openspringen als pvc tegels en de lasveter niet goed zijn versmolten. Andere aandachtspunt zijn de putranden en vloeraansluitingen. En er kunnen natuurlijk ook tegels beschadigd en los raken door vallende zware en scherpe objecten.

Mochten BTB Mouldings vloeren beschadigd raken dan is dat gelukkig geen onoverkomelijk probleem. Omdat de pvc vloer is opgebouwd uit tegels, kunnen we de beschadigde tegels keurig vervangen. Uiteraard zorgen we daarbij dat het deel van de vloer dat nog intact lijkt eerst nauwkeurig wordt gecontroleerd. Ook wordt de ondervloer waar nodig hersteld. Daarna zullen we de nieuwe pvc tegels aanbrengen en voor een optimale aansluiting op de bestaande pvc tegels zorgen, met een thermische lasnaad in de oorspronkelijke kleur.

Prijzen van BTB kunststof vloeren

Met pvc vloeren krijgen klanten bovenal een zeer kosteneffectieve en rendabele bedrijfsvloer. Met BTB vloeren krijgt men een stevige, vloeistofdichte en fraaie vloer die zeer lang meegaat. Gecombineerd met de prijzen van BTB vloerproducten en de efficiënte plaatsing door onze Boekhout vloerspecialisten heb je een uitmuntende ‘business case’. Met onze rekenmodule berekenen we samen en transparant de prijs voor je nieuwe BTB Mouldings bedrijfsvloer.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

  • Garagevloeren

  • Horecavloeren

  • Keukenvloeren

  • Industriële vloeren

Klik hier voor meer toepassingen