Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Waar legt Boekhout de vloer bij Fletcher?

Dat verschilt per hotel. In de meeste hotels zijn vloeistofdichte keukenvloeren geplaatst. Dit betreft niet alleen het kookgedeelte. Vaak is er ook in de koelcellen, de afwashoek en het magazijn gelegd. Ook voor deze toepassingen is de vloeistofdichte Boekhout pvc-tegelvloer uitermate geschikt.

Op dit moment hebben we onder andere vloeren bij de volgende Fletcher Hotel-Restaurants gelegd: Het Veerse Meer in Arnemuiden, Erica in Berg en Dal, De Dikke van Dale in Sluis, Nautisch Kwartier in Huizen, De Mallejan in Vierhouten en Middelburg. Dit betreffen de centimeter dikke pvc-tegelvloeren die volledig naadloos en vloeistofdicht zijn opgeleverd. Voor bijna elke locatie is gekozen voor een grijsantraciet of zwart kleurige tegel met een lasnaad in ook een van deze kleuren.

Direct, duidelijk, dichtbij!
100% vloeistofdicht: op iedere ondervloer!
Zo gezegd, zo gelegd!

Het plaatsen van een nieuwe keukenvloer bij Fletcher

Over het algemeen gaat het bij de hotels waar wij leggen om een bestaand pand die een nieuwe keukenvloer wil. Deze wordt vaak gelegd over de bestaande vloer. Om dit te verwezenlijken zijn er een aantal stappen nodig.

Ten eerste wordt de keuken helemaal leeggehaald zodat alleen de ondervloer overblijft. Vervolgens worden eventuele gaten en oneffenheden verwijderd. Nu kan de ondervloer opgeschuurd worden zodat hij én beter hecht én compleet egaal is. Indien er na meting vocht onder de vloer wegkomt, wordt er ter preventie een vochtscherm aangebracht.

Na goed stofzuigen van de opgeschuurde ondervloer wordt lijm aangebracht die goed hecht met de grove structuur van de opgeschuurde ondervloer. Nu worden de pvc-tegels middels een koudlas onderling aan elkaar gehecht en gemonteerd op de lijmlaag. Na het plaatsen van de gehele tegelvloer heeft de vloer nog voegen tussen de tegels en kan hij dus nog niet helemaal zijn werk doen. Door een lasrobot in te zetten, die pvc-lasdraad tussen en met de tegels versmelt, wordt een naadloos en vloeistofdicht geheel gecreëerd. De keukenvloer is direct klaar voor gebruik!

Pootjes of sokkels?

Deze vraag wordt wel vaker gesteld aan het facilitair management van elk horecabedrijf. Bij Fletcher horen wij deze vraag ook vaker van het personeel. Overal is het anders namelijk. Soms maakt het keukens niet zoveel uit, maar meestal gaat de voorkeur tegenwoordig toch uit naar een sokkel onder de werkplaatsen. Hiermee wordt vocht en vuil onder de werkplaatsen en machines voorkomen. Dit ter bevordering van het werkcomfort, hygiëne en representativiteit. Uiteindelijk zal het gemak om de vloer schoon te krijgen sterk groeien.

Misschien herkent u het wel dat er altijd vuil en vocht om de pootjes blijft zitten. Met een sokkel is dit compleet opgelost en wordt er een rechtere ruimte gecreëerd. Wat ook weer het schoonmaakgemak bevordert.

Het leggen onder keukenapparatuur

Onder de werkplaatsen waar het keukenapparatuur opstaat, wordt in de meeste gevallen de vloer doorgelegd. Als de ruimte tot aan de muren toe belegd is, zal het zijn functie een stuk beter volhouden. Zoals zojuist vermeld bestaan er keukenapparatuur en werkplaatsen op pootjes en sokkels. Voor beiden gelden andere legwijzen.

Onder de pootjes kan gewoon doorgelegd worden, maar de sokkels moeten op een andere manier bekleed worden. De sokkels staan namelijk op een hoger niveau dan de rest van de vloer. Daarom werken wij vaak met een sterke pvc-plint die gemonteerd wordt op de bestaande vloer en de vloer op de sokkel die daarna wordt aangebracht.

Contact en vraag offerte aan!

Voordelen Boekhout Bedrijfsvloeren

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Kan er ook gelegd worden onder het keukenapparatuur?

Ja, er wordt eigenlijk altijd onder het keukenapparatuur gelegd, behalve als dat niet mogelijk is doordat bijvoorbeeld het fornuis te robuust is om te verplaatsen. Als de vraag is of er ook gelegd kan worden onder het keukenapparatuur terwijl het keukenapparatuur nog in de keuken staat, is het antwoord in de meeste gevallen ‘nee’.

Voor een goed resultaat is het van groot belang dat de ruimte vrij is. De vloerleggers kunnen zo veel beter voorbewerken, verlijmen, leggen en lassen. Fouten worden geminimaliseerd en een strak resultaat wordt gegarandeerd.

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een Boekhout vloer?

De prijzen van een Boekhout vloer variëren door verschillende factoren zoals productiesnelheid, voorbereiding, toegankelijkheid en vloertype. Gebruik onze online prijzentool en ontvang direct per e-mail uw persoonlijke richtprijs, samen met handige tips en informatie!

Na installatie, wanneer is onze vloeistofdichte vloer klaar voor gebruik?

Na installatie is de vloer direct beloopbaar en indien gewenst voorzichtig in te richten; alleen kitnaden bij wanden/objecten drogen trager. Eventueel is de vloer ook gefaseerd te leggen om sluitingstijd te minimaliseren.

Kan Boekhout PVC op elke ondervloer geplaatst worden?

Boekhout PVC-vloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ondergrond, zoals hout, gips, tegels, staal en alle andere meest voorkomende ondervloeren. Onze PVC-vloeren blijven vloeistofdicht, stevig en behouden hun vorm, zelfs als de ondervloer beweegt of krimpt.

Klik hier voor meer veelgestelde vragen

Wilt u meer weten?

Indien u vragen heeft aan de hand van dit artikel kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij denken graag mee in uw situatie. Tevens kunt u een proefpakket aanvragen en het zelf uittesten of bekijk wat andere klanten over ons zeggen.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

  • Horecavloeren

  • Keukenvloeren

  • HACCP-vloeren

  • Restaurantvloeren

Klik hier voor meer toepassingen