Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Het materiaal en de afmetingen

Beide vloeren worden inderdaad van kunststof gemaakt. Wel is het zo dat vinyl vaak iets dikker is dan pvc. Daarnaast is vinyl ook vaak soepeler, zachter en meer verend dan een pvc vloer. Hierdoor blijven afdrukken langer in de vloer zitten dan bij pvc vloeren. Beide vloertypes hebben een lange levensduur. Al is een pvc vloer nog duurzamer door de sterke beschermlaag van polyurethaan (PU). Door de vloer te verlijmen op een droge en egale ondervloer verlengt u de levensduur nog meer.

Het grootste verschil is de afmeting. Vinyl vloeren zijn vaak 4 meter breed. Hierdoor wordt vinyl ook vaak zeil genoemd. Pvc vloeren bestaan uit losse stroken of tegels. Het voordeel van losse stroken is dat elk legpatroon mogelijk is, dat elke plank afzonderlijk te zien is en dat reparaties veel gemakkelijker gaan dan bij de reparatie van een vinyl vloer.

Contact en vraag offerte aan!

Voordelen Boekhout vloeistofdichte vloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Een warm gevoel

Doordat vinyl iets dikker is dan pvc, wordt warmte iets minder goed geleid bij vinyl. Alsnog zijn beide vloeren erg geschikt voor vloerverwarming. Zo zijn radiatoren niet meer nodig en heeft u altijd heerlijk warme voeten en een geleidelijk opgewarmde ruimte.

 

Schoonmaken en hygiëne

Het egale en niet zuigende oppervlak zorgen ervoor dat zowel vinyl- als pvc vloeren goed en gemakkelijk schoon zijn te maken. Een pvc vloer heeft meer naden dan een vinyl vloer. Een goed gelegde vinyl of pvc vloer zal dusdanig strak zijn dat er geen vuil tussen komt. Wat vocht betreft: de vloer is niet dampdicht. Vocht dampt dus uit de vloer.

Strak laten leggen

De kwaliteit van de vloer is onderhevig aan de vakkundigheid van de leggers. De ondervloer moet bijvoorbeeld egaal en droog zijn. Oneffenheden, deukjes en uitsteeksels zullen anders benadrukt worden in het eindresultaat. En dat is nou juist wat u niet wilt! Voor een strak resultaat heeft u goede vakbekwame leggers nodig. Dit geldt voor zowel het egaliseren, verlijmen en leggen van vinyl als pvc. Boekhout biedt voor deze opties de totaaloplossing.

Wilt u meer weten?

Vinyl en pvc lijken qua uiterlijk op elkaar, maar hebben andere afmetingen en een ander gevoel. Ook is er een verschil in sterkte en kwaliteit door de PU slijtlaag die pvc vloeren hebben. Voor vragen kunt u ons altijd bereiken. Wij denken graag mee in uw situatie. Tevens kunt u een proefpakket aanvragen en het zelf uittesten of bekijk wat andere klanten over ons zeggen.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

  • Horecavloeren

  • Restaurantvloeren

  • Winkelvloeren

  • Werkplaatsvloeren

Klik hier voor meer toepassingen