Reinigingsmiddel bestellen Zo gezegd, zo gelegd Offerte aanvragen Contact +31 88 171 75 00

Is een PVC-vloer ook mogelijk in een foodtruck?

Voor een foodtruck geldt eigenlijk hetzelfde als op een boot. Je hebt te maken met veel schokkerige beweging en grote temperatuurverschillen. Zeker in een kleine, nauwelijks geïsoleerde truck kan de temperatuur in een hete zomer flink oplopen, terwijl het voertuig in de winter wordt blootgesteld aan vrieskou.

Ook tegen zulke extreme invloeden is het flexibele PVC bestand. Belangrijk is ook hier dat de ondervloer vlak, droog en draagkrachtig  is. Je hebt dan dezelfde voordelen als bij iedere andere horeca-toepassing. Oftewel een hygiënische, vloeistofdichte en naadloze HACCP-vloer, die eenvoudig te reinigen is, lang meegaat en niet glad wordt, ook niet wanneer er met olie of vetten wordt gewerkt.

Contact en vraag offerte aan!

Voordelen Boekhout vloeistofdichte vloer

Antislip, ook als de vloer nat is

Scheurbestendig & veerkrachtig

Direct & zwaar belastbaar

Hygiënisch & naadloos

Duurzaam over elke ondervloer gelegd

Stootbestendig & slijtvast

Bestand tegen veel logen, zuren & chemicaliën

Geluid & warmte isolerend

Kan een vloeistofdicht PVC worden toegepast op een schip?

Schepen en dan vooral ook de kleinere boten, hebben veel te maken met beweging. Logisch dat er twijfel ontstaat over de toepassing van een tegelvloer aan boord van een schip. Een PVC-vloer is een extreem flexibele vloer die perfect in staat is om de werking en temperatuursverschillen op te vangen, zonder te gaan scheuren of schuiven. PVC kan dus prima worden toegepast aan boord van schepen en boten, mits het een overdekte vloer betreft. Het is hierbij van belang dat er bij eventuele voorbewerking aan de ondervloer de juiste stappen zijn doorlopen.

Het voordeel van toepassing van PVC aan boord van schepen is de geluidsabsorberende werking, de krasvastheid, onderhoudsvriendelijkheid en de lange levensduur. Bovendien heeft een vloeistofdichte PVC-vloer een antislipwerking, ook in natte toestand.

Hoe zit het met toepassing in een cleanroom?

Een ‘cleanroom’ is een zeer zuivere, beschermde werkomgeving die bijvoorbeeld wordt ingezet bij het vervaardigen van geneesmiddelen of andere producten die niet beïnvloed mogen worden door in de lucht aanwezige (stof-)deeltjes of micro-ogranismen.

Omdat onze tegels vervaardigd zijn uit gerecycled PVC is niet voor 100% te constateren wat er in zit en daardoor kan de meting niet voldaan worden. Dat maakt een vloeistofdichte PVC-vloer niet geschikt voor toepassing in officiële cleanrooms.

Is Boekhout PVC geschikt voor buitenlocaties?

Onze tegels zijn ontworpen om in overdekte ruimtes/omgevingen te functioneren. De steeds veranderende weersomstandigheden zijn op lange termijn te extreem voor volledig buitengebruik. Toch is het deels wel mogelijk, denk aan halfopen toepassingen zoals in kennels en andere dierenverblijven.

Zijn koelcellen dan wel mogelijk?

De invloed van lage temperatuur in een koelcel of zelfs vriescel is anders dan de hierboven besproken weersomstandigheden, waarbij meer elementen invloed op de vloer uitoefenen. PVC is bestand tegen extreem lage (of juist hoge) temperaturen en ook tegen temperatuurwisselingen. Dat maakt een vloeistofdichte PVC-vloer zeer goed toepasbaar in koel- en vriescellen. Zelfs sauna’s zijn mogelijk. Vanwege het eenvoudige onderhoud, de hygiëne en duurzaamheid is het zelfs een uitstekende keuze.

Staat uw bijzondere locatie hier niet bij en heeft u daar toch een vraag over? Mail of bel ons en wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Wilt u meer weten?

Indien u vragen heeft aan de hand van dit artikel kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij denken graag mee in uw situatie. Tevens kunt u een proefpakket aanvragen en het zelf uittesten of bekijk wat andere klanten over ons zeggen.

Richard van Vondel
Richard van Vondel Adviseur

Bel of mail mij gerust voor persoonlijk advies

  • Horecavloeren

  • Industriële vloeren

  • Koel- en vriescelvloeren

  • Magazijnvloeren

Klik hier voor meer toepassingen